Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Lifehack! Zó speel je Cards Against Humanity online met de meiden

Als er één ding is waar we deze quarantaine niet zonder kunnen, dan is het wel online samenkomen met de meiden. En dan kan je natuurlijk de laatste aflevering van Temptation Island analyseren met zijn allen, maar je kan ook Cards Against Humanity spelen. Nooit meer vervelen.

Waarschijnlijk ken je het gezelschapsspel wel. Vanaf nu kan je Cards Against Humanity online spelen met je vrienden. Zó doe je dat.

Cards Against Humanity online spelen

Het spel Cards Against Humanity is van origine een kaartspel, maar omdat samenkomen met grote groepen nu niet de bedoeling is (thanks to het coronavirus), is nu mogelijk om het online te spelen. Trommel al je vriendinnen op – voor dit spel geldt immers hoe meer, hoe leuker – en start een spel. Gratis en voor niets.

Een spel start je door naar de website allbad.cards te gaan, een spel te joinen óf een spel te creëren waar je vrienden in kunnen stappen en dat is het. De battle kan beginnen. Het enige jammere is je niet kan videobellen terwijl je speelt. Gelukkig is daar iets op te verzinnen, je kan natuurlijk altijd een call starten in een ander scherm.

De spelregels

De online versie van Cards Against Humanity gaat precies hetzelfde als het kaartspel. Voor wie de regels even kwijt is, is hier een korte uitleg: het spel Cards Against Humanity is voor “verschrikkelijke mensen”, aldus de makers. Sterker nog, op de website staat dat het spel net zo verachtelijk en ongemakkelijk is als jij en je vrienden. Sounds fun, denk je niet?

Eigenlijk is het spel zelf heel simpel: wie aan de beurt is, trekt een kaart waar een vraag op staat. Alle andere spelers moeten zo snel mogelijk een hilarisch antwoord trekken uit de witte kaarten, die het beste past bij de zwarte kaart. De speler met de “vraagkaart” kiest het grappigste antwoord. Zo simpel is het.