Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 7 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Wow! Aan déze regels moeten de kandidaten van Big Brother zich houden

Dat wij bij Beautify groot fan zijn van realityprogramma’s moge duidelijk zijn. Van Love Island tot Temptation Island en Ex on the Beach: gelukkiger maak je ons niet. Sinds afgelopen zondag is Big Brother weer begonnen en kunnen wij als kijker gluren bij de kandidaten in het huis. Voor wie denkt dat de kandidaten daar alleen maar zitten te chillen en lekker hun gang kunnen gaan, heeft het mis. De productie heeft namelijk wat regels opgesteld waar iedere deelnemer zich aan moet houden.

Wij delen die regels maar al te graag met je.

Regels voor kandidaten van Big Brother

Big Brother is begonnen. Acht kandidaten – vier Nederlanders en vier Belgen – zitten voor 100 dagen lang opgesloten en worden 24/7 gefilmd. Om te zorgen dat het geen gekkenhuis wordt, zijn regels opgesteld door de productie. Van geen privacy tot geen dutjes mogen doen overdag: hier moeten alle kandidaten van Big Brother zich aan houden.

1. Je hebt geen privacy

First thing first: wie zich laat opsluiten in Big Brother kent geen privacy. Er hangen meer dan honderd camera’s in het huis die alle deelnemers op de voet volgen, 24 uur per dag. Eigenlijk is dit dus niet echt een regel, maar meer een voorwaarde om überhaupt mee te mogen doen aan het programma.

2. Geen contact met de buitenwereld

We kennen allemaal wel de beelden van het Duitse Big Brother waar de deelnemers worden ingelicht over het coronavirus, iets waar zij niks van af wisten. Dat is namelijk een regel: geen contact met de buitenwereld, op wat voor manier dan ook. Laptops, iPads en telefoons komen er niet in, en niemand leest de krant of kijkt het nieuws.

3. Geen dutjes overdag

In Big Brother is het ook niet toegestaan om overdag te gaan slapen. Je slaapt alleen in de slaapkamer, het mag nergens anders in huis gebeuren. Hoe laat de kandidaten de volgende dag moeten opstaan, bepaalt Big Brother en kan van dag tot dag verschillen.

4. Geen alcohol voor 19:00

De kandidaten van Big Brother krijgen een boodschappenbudget. Hiermee bepalen ze dus zélf wat er gegeten en gedronken wordt. Van dit budget mag ook alcohol worden gekocht, maar dit mag niet voor 19:00 worden gedronken, tenzij Big Brother het toestaat.

5. Geen geweld toegestaan

De kandidaten kennen elkaar niet, dus het kan heel goed zijn dat er conflicten ontstaan. In de huisregels staat dat het verboden is om geweld te gebruiken. Elkaar bedriegen, aanvallen of onaanvaardbaar gedrag tegenover de andere bewoners óf tegen de kijkers thuis zijn niet toegestaan.

6. Duimpje omhoog voor seks

Dat de programmamakers hebben geleerd van de voorvallen in De Villa, waarbij mannelijke deelnemers zich aandrongen op een deelneemster, blijkt wel uit de volgende regel: kandidaten moeten een duimpje opsteken naar de camera’s voor ze het gezellig gaan hebben tussen de lakens. Zo weet de productie dat beide partijen ermee instemmen om seks te gaan hebben.

7. Het boodschappengeld is niet alleen voor boodschappen

De kandidaten van Big Brother mogen zelf bepalen wat er wordt gegeten en gedronken, zij krijgen namelijk boodschappengeld. Hoeveel dit budget is, wordt bepaald door het Boodschappenspel. Met het bedrag wat uit het spel naar voren komt, mogen de deelnemers dingen bestellen om niet alleen zichzlf te onderhouden, maar ook het huis en de tuin.