Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Chrissy Teigen deelt geniale hack om maskne tegen te gaan

Sinds we op steeds meer plekken mondkapjes moesten dragen, hebben we met zijn allen ook steeds meer last van maskne. Helemaal als je vaker hetzelfde mondkapje draagt. En hoewel je mondkapje afzetten wanneer het niet hoeft én het regelmatig wassen al enorm kan helpen, zijn we de ultieme hack nog niet tegengekomen. Althans, tot nu. Chrissy Teigen deelde namelijk een geniale hack om maskne tegen te gaan.

En het is makkelijker dan je denkt.

Hack om maskne tegen te gaan

Heb je steeds vaker last van puistjes en irritaties, sinds je een mondkapje draagt? Vervelend, maar heel normaal. Het dragen van een mondkapje kan nou eenmaal zorgen voor huidproblemen: zweet en bacteriën hopen op in je mondkapje (yikes), wat zorgt voor puistjes en irritaties.

Regelmatig wassen van je mondkapje is om die reden erg belangrijk, maar alsnog kan je – ook al draag je je mondkapje maar kort – last krijgen van maskne. Well, we hebben heel goed nieuws voor je. Dankzij Chrissy Teigen kwamen wij een geniale hack tegen, waardoor maskne verleden tijd wordt.

Bye bye maskne

De hack van Chrissy Teigen heeft alles te maken met neusstrips. Hoe kunnen we hier niet eerder aan hebben gedacht? Ze deelde de hack op Instagram en binnen no-time stroomden nog meer hacks binnen in de comments.

Zo zouden niet alleen neusstrips helpen (die je simpelweg onder je kapje moet dragen), maar voldoen teeth whitening strips ook. We weten niet van jou, maar déze strips gaan sowieso in ons mandje.

Niacinamide

Wat je óók kan doen om maskne te voorkomen, is een niacinamideserum te gebruiken. Niacinamide staat bekend als een goede ontstekingsremmer. Het Ordinary Niacinamide 10% + Zinc-serum wordt gezien als hét wondermiddel. Sterker nog, de verkoop van dit serum is sinds het vele dragen van de mondkapjes gestegen met 646% WHAT?