Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

DIY lip plumper: met deze lip scrub worden je lippen onwijs zacht en vol

Lip care is heel belangrijk, vooral in de winter. In de winter zijn je lippen namelijk veel kwetsbaarder dan in de zomer. Je lippen drogen namelijk onwijs uit in de winter door de droogte van de lucht. Het is daarom essentieel dat je ze goed verzorgd en goede producten gebruikt. Hoe leuk is het dan om je eigen DIY lip scrub te maken.

Wij vertellen je hoe.

DIY lip scrub

De kracht van een goede lip scrub wordt echt nog niet genoeg gewaardeerd. Misschien heb je het zelfs nog nooit geprobeerd. Dit is je kans. Het is namelijk onwijs simpel. Twee ingrediënten die echt essentieel zijn, zijn: kokosolie en suiker. De suiker zorgt voor een goede scrub structuur en folieert je huid. De kokosolie zorgt na de behandeling voor genoeg hydratatie en verzorging. Daarnaast kan je vele verschillende producten toevoegen, zoals honing of kaneel.

Kaneel zorgt voor een betere bloedcirculatie van je lippen daarnaast helpt het ook goed voor lip plumping. Als je denkt dat je lippen de smal of klein zijn, dan is dit het key ingrediënt voor je lip scrub.

Zo maak je het

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor de lip scrub:

  • Eén theelepel basterdsuiker of rietsuiker
  • Eén theelepel honing
  • Eén theelepel kokosolie
  • 1/4 theelepel kaneel of een paar druppels kaneelolie

Je begint met de suiker, deze doen je in een kopje. Daarna voeg je de honing toe en deze meng je goed door. Dan komt de kokosolie erbij – meng dit door. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, als je wat stukjes laat in de kokosolie voegt dit juist iets toe aan de scrub. Daarna kan je de kaneel toevoegen.

Als je de lip scrub wilt gebruiken, pak je een beetje van het goedje en leg je dit op je lippen. Dan laat je dit een paar minuten liggen. Het maakt niet uit als er iets in je mond komt, het is namelijk compleet natuurlijk 😉 Daarna kan je de lip scrub van je lippen afwassen, daarbij kan je je lippen scrubben. Als alles van je lippen is, kan je nog een lipbalsem of kokosolie opsmeren.