Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 7 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Girls on top! 6 x een lief compliment die élke belangrijke vrouw in jouw leven verdient

Een lief compliment kan de dag van een vrouw maken. Betrap jij jezelf er wel eens op dat je een compliment in je hoofd hebt maar het niet uitspreekt? Herkenbaar voor velen terwijl het juist zo leuk is om een compliment te geven en te krijgen.

Iedereen heeft geweldige vrouwen in haar leven. Je moeder, zus, nichtje, jeugdvriendin of wat dacht je van je collega? Het zijn allemaal topvrouwen en zij mogen dit best weten.

Een compliment voor elke leuke vrouw in je leven

Wij vrouwen zijn soms onnodig onzeker over hoe we eruit ziet of wat we doen of zeggen. Vrouwen zijn geweldige wezens en zijn allemaal stuk voor stuk uniek.

Een compliment is niets meer dan je waardering of bewondering uit spreken. Het kan soms iets kleins zijn zoals een goede haardag, maar kan ook dieper gaan. Lieve vrouwen, niets leuker dan elkaar steunen en bewonderen want samen staan we sterk.

1. Een betekenisvol compliment: “ik ben dankbaar voor onze band”

Misschien weten jullie dit wel van elkaar. Maar toch is dit een heel waardevol compliment. Vooral omdat het wel eens goed is om uit te spreken waar je dankbaar voor bent. Door het uit te spreken wordt het echt en realiseer je je wat je hebt.

2. “Je bent goed zoals je bent”

De belangrijke vrouwen in je leven zijn goed zoals ze zijn. Daarom zijn ze waarschijnlijk ook zo belangrijk voor jou. Toch zijn wij vrouwen vaak onzeker over van alles en nog wat. Juist door haar te zeggen dat ze goed is zoals ze is, gaat ze dat geloven. Jij kent haar immers door en door.

3. Een lief en simpel compliment: “wat zie je er goed uit!”

Heeft je beste vriendin een geweldige haardag? Vertel haar dit dan. Niet alles draait om uiterlijk natuurlijk maar als je er een keer stralend uitziet is dat leuk om te horen. Ook bijvoorbeeld als ze een leuke jas aan heeft, haar outfit goed gecombineerd heeft of haar make-up fleeky is. Zeg het meid.

4. “Jij bent echt goed in…”

Elke vrouw heeft een talent in haar leven. En de vrouwen in jouw leven hebben dat dus ook. Is jouw moeder waanzinnig goed in koken? Vertel het haar eens, ze doet het namelijk al jaren met liefde. Of wat dacht je van je oma die zo goed is verhalen vertellen? Spreek uit dat je bewondering voor ze hebt.

5. “Je bent echt een goede vriendin”

Een goede vriendin zijn is wat elke vrouw wil zijn. Je wilt namelijk dat je vrienden en vriendinnen jou echt zo zien. Staat jouw vriendin altijd voor je klaar? Door weer en wind en goede en slechte tijden? Spreek dit naar haar uit en je zult haar zien stralen.

6. “Je mag trots zijn op jezelf”

Heeft een belangrijke vrouw in je leven iets waanzinnigs bereikt? Zoals die baan gekregen die ze zo graag wilde, of bijvoorbeeld het verbreken van een ongezonde relatie. Laat haar weten dat ze trots mag zijn op zichzelf. Het is namelijk voor veel mensen lastig om trots op zichzelf te zijn zonder die bevestiging. Kleine moeite, grote glimlach.

Een compliment is echt heel fijn, lees maar verder: