Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 7 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

9 dingen die we allemaal doen als we bij La Cubanita eten (ontkennen heeft geen zin)

Wie nog nooit heeft gehoord van ¡Tapas y más!, heeft waarschijnlijk nog nooit bij La Cubanita gegeten. Het is dé plek waar je naartoe gaat met je vriendinnen als je weer eens eindeloos veel tapas wil wegwerken tegen een laag prijsje. Ben jij er wel eens geweest? Dan zijn deze dingen sowieso herkenbaar voor jou.

Tapas. Wie is er niet dol op? Het is één van de redenen waarom Spanje bij veel Nederlanders een favoriet vakantieland is. Gelukkig vind je in ons eigen land tegenwoordig ook genoeg tapas restaurants: La Cubanita bijvoorbeeld.

Uiteten bij La Cubanita

Dit Spaanse restaurant is bij veel studenten favoriet. Wie zit te wachten op de 24e van de maand (en dus vrij krap bij kas zit) kan altijd binnenlopen bij La Cubanita. Als jij dat regelmatig doet, zijn deze dingen ongetwijfeld herkenbaar voor jou en je tafelgenootjes.

1. Te veel brood bestellen met aioli

Het staat zo makkelijk en snel op tafel. Overal waar je komt begin je met een broodmandje en dan kan aioli natuurlijk niet ontbreken. Om snel je honger te stillen bestellen jij en je vriendinnen altijd meteen meerdere porties. Eigenlijk helemaal niet slim want voor je het weet zit je jezelf vol te eten met brood en aioli.

2. Te veel bestellen

Je ouders zeiden het vroeger al: ‘je ogen zijn groter dan je maag’. Je komt binnen met onwijs veel honger en je bestelt natuurlijk direct meerdere bakjes, ook omdat je de wekelijkse deal eruit wil halen. Dit resulteert er iedere keer weer in dat jullie veel te veel eten bestellen. Oeps.

3. Het eten verstoppen

Eén van de spelregels van La Cubanita is dat je betaalt voor het eten dat niet opgaat. Om te voorkomen dat mensen te veel bestellen en alles in de prullenbak eindigt – wat natuurlijk een prima achterliggende gedachte is. Helaas bestel je af en toe te veel (want ja, je moet de aanbieding er toch uit halen) en ben je genoodzaakt het eten te verstoppen.

Alles heb jij inmiddels geprobeerd: het eten wegschuiven onder een servetje, het fijnprakken met bestek, restjes ónder het bakje verstoppen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Guilty.

4. De boel bekladden

We hebben begrepen dat dit niet bij alle zaken het geval is, maar bij sommige filialen kun je na het eten een bericht achterlaten op de muur. Niet zelfden heb je hier een vunzig berichtje achtergelaten of courgette op de muur getekend.

5. Schandalig veel Sangria drinken

Voor €17,50 heb je al een grote kan Sangria op tafel staan. Heerlijk natuurlijk als je je even in het zonnige Zuiden wilt wanen en niet in het koude Nederland. Je vergeet alleen altijd dat dit drinkt als limonade en je na drie kannen Sangria zwalkend met je vriendinnen naar huis loopt.

6. Te veel knoflook eten

Met je crush samen slapen na een avondje eten bij La Cubanita met vriendinnen? No way. Dat kan pas drie dagen later want je ontsnapt niet aan de enorme knoflookwalm in dit restaurant. Vooral die broodjes aioli vooraf blijken iedere keer weer de boosdoener te zijn.

7. Je vergissen in de deal

De wekelijkse deal lonkt altijd zo aantrekkelijk op de commercials en de voorkant van de menukaart. Echter vergis je je er áltijd weer in. Zo zijn toetjes uitgesloten van de deal en juist daar heb je altijd nog trek in. Daardoor bestel je minder tapas van te voren en had je die hele deal niet hoeven bestellen.

En oh ja, over die deal gesproken. Vaak is deze beschikbaar in combinatie met een bioscoopbon of zonnebanksessie. Die je vergeet je keer op keer te verzilveren.

8. Te veel cocktails drinken

Nog zo een, cocktails kosten hier maar €5,- en net als die kannen Sangria, gaan die er bij jou en je vriendinnen wel in. Dat in combinatie met de kleine hapjes zorgt iedere keer weer voor hilariteit alom.

9. Te vroeg gaan uiteten

La Cubanita is typisch zo’n restaurant waar het om 18:00 uur al helemaal volzit. Mede daardoor laat je je er elke keer weer toe verleiden dat je om 17:30 uur al voor de deur staat want tja, jullie willen natuurlijk wél verzekerd zijn van een plekje. Zo’n anderhalf uur later staan jullie al weer buiten en realiseren jullie je keer op keer weer dat jullie veel te vroeg zijn gaan uiteten.

Dol op dit soort lijstjes? Dan vind je dit ook leuk: