Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 5 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Oei! Dit zijn de beste tips voor als jij en je beste vriendin dezelfde jongen leuk vinden

Je ziet het vaak in films (flashback naar Mean Girls), maar deze situatie komt heus ook voor in het echt. Jij en je beste vriendin zijn gevallen voor dezelfde jongen. Waarschijnlijk gaan er al een aantal alarmbelletjes rinkelen, want dit is natuurlijk de vervelendste situatie ooit voor jullie vriendschap.

Blijkbaar is het dus niet raar dat je als vriendinnen de zelfde smaak in mannen hebt, vertelt life coach Nina Rubin. “Jij en je bestie hebben waarschijnlijk vaak dezelfde smaak, dus ook in wie jullie aantrekkelijk vinden.

Tips voor jou en je beste vriendin

Het kan zo zijn dat jullie een gezamenlijke liefde op het oog hebben, maar geen paniek. Alleen omdat jullie besties zijn en de zelfde jongen leuk vinden, betekent niet dat dit een enorm probleem hoeft te zijn. Dit is de beste manier om hier samen mee om te gaan en dit probleem uit de wereld te helpen.

Dé manier om hiermee om te gaan

Relatie-expert Susan Winter vertelt, “Dingen als deze kan je het liefst gelijk eerlijk bespreken met je beste vriendin. Dit soort conflicten komen erg vaak voor wanneer jij en je bestie in dezelfde sociale cirkel zitten. Het beste wat jullie kunnen doen is over eerlijk over praten, goed naar elkaar luisteren en al helemaal niet boos op elkaar te worden.

Waarschijnlijk kunnen jullie na een goed gesprek samen bepalen of jullie hem gezamenlijk moeten laten varen of dat de één echte gevoelens voor hem of haar heeft, terwijl de ander het meer ziet als een leuke fling. Goede communicatie en eerlijkheid is hier het belangrijkste.

Misschien vind je dit ook leuk: