Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 9 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Welke coupe past perfect bij jouw gezichtsvorm? Wij zochten het voor je uit

Hoewel tientallen celebrities inclusief je beste vriendin bangs rocken, twijfel je nog steeds of het jou ook wel zou staan. Je durft het niet aan om een afspraak bij de kapper te maken en óók voor die look te gaan. Vraag je je af welk kapsel het best bij jou past? Zo kom je erachter.

Als je wilt weten welk kapsel het best bij je past, zul je moeten bedenken wat voor gezichtsvorm je hebt. Als je dat weet, kunnen er namelijk behoorlijk wat kapsels worden uitgesloten maar juist ook worden aangeraden.

Gezichtsvorm bepalen zodat je weet welk kapsel bij je past

Bepaal dus eerst wat voor gezichtsvorm je hebt. Je hebt hier ongetwijfeld al wel een idee van. Het kan rond zijn, vierkant, hartvormig en nog veel meer. Dit is trouwens ook vaak iets dat je aan je kapper kunt vragen. Zij zijn er namelijk voor opgeleid om het beste advies aan hun klanten te geven.

1. Heb jij een rond gezicht?

Als je een rond gezicht hebt wil je dat waarschijnlijk niet nog extra benadrukken met een bepaald kapsel. Het is mooier om ronde vormen te doorbreken. Dat kun je onder andere doen door sluik of golvend haar langs je zicht te laten vallen.

Lang haar past over het algemeen het best bij een rond gezicht. Voorkom dat er veel volume rondom je oren zit en dat je haar niet op oorlengte (dus een extreem korte bob) wordt geknipt. Dit zal je ronde gezicht juist benadrukken.

2. Heb jij een vierkant gezicht?

Kenmerken van een vierkant gezicht zijn de hoekige (kaak-)lijnen. Net als bij een rond gezicht is het de vorm die je een beetje wil doorbreken. Bangs kunnen heel goed bij deze gezichtsvorm passen zolang het maar plukjes zijn in plaats van een recht afgeknipte pony. Dat laatste zal je kaaklijn juist extra benadrukken.

Als je wilt dat je brede kaaklijn wat minder opvalt, kun je het beste gaan voor een look met veel volume. Weelderige krullen of zelfs laagjes. Laagjes creëren juist weer rondingen, het tegenovergestelde van een vierkant gezicht en daarmee doorbreek je die vorm dus.

3. Heb jij een ovaalvormig gezicht?

Een ovale gezichtsvorm heken je aan een smalle kin, smal voorhoofd en een breder gedeelte op neushoogte. Dit is misschien wel het meest makkelijke gezicht om mee te werken. van een pony tot sluik loshangend haar. Een pony kan juist goed werken als je een wat langer voorhoofd hebt. De pony zal dan namelijk lengte wegnemen in je gezicht.

4. Heb jij een hartvormig gezicht?

Kenmerkend voor een hartvormig gezicht is dat je schattige appelwangetjes, een brede kin en een breed voorhoofd hebt. Net als bij een ovale gezichtsvorm passen ook hier ontzettend veel kapsels bij. Vooral krullend haar met veel volume bovenop staat jou mooi en benadrukt je gezichtsvorm. Ook een pony zou jou sieren en zelfs een bob. Lucky you!

Meer lezen over kapsels?