Isis van Graas
Isis van Graas Gezondheid 10 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Experts bevestigen – ruimte overhouden voor het toetje doet je lichaam automatisch

Tijdens een bezoek aan je favoriete restaurant weet jij altijd nog een plekje over te houden voor het toetje. Het maakt niet uit hoeveel cheeseburgers, patatjes of voorgerechten je al tot je hebt genomen, je lichaam zegt geen ‘nee’ tegen het toetje.

Benieuwd hoe het komt dat je van nature plek hebt voor een hoop zoetigheid na het eten? Het is voor ons altijd een mysterie geweest, maar daar komt nu een einde aan.

Ruimte over voor het toetje: je lichaam regelt het

Voor alle dessert liefhebbers hebben we goed nieuws, want het overhouden van ruimte in je maag voor toetjes gaat automatisch. Professor Barbara Rolls van Amerikaanse universiteit Penn State, heeft dit onderwerp onderzocht en vastgesteld dat het écht een ding is.

De toetjes-theorie

Met deze theorie nemen we een kijkje terug in de tijd, tot aan de evolutie. Vanaf het begin van de mensheid zijn onze hersenen erop getraind om zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen te eten. Dat betekent dat onze hersens ervoor zorgen dat je altijd zin hebt in een toetje na het eten. We halen plezier uit het proeven van zoveel mogelijk verschillende smaken en dit is tevens ook de makkelijkste manier om snel vol te raken. Dat toetje is dus altijd welkom.

Misschien vind je dit ook leuk: