Gina Koninkx
Gina Koninkx Seks 1 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

On top of your boyfriend? 3 tips om de beste ‘cowgirl’ ooit te worden

Geen zin om alle standjes van de Kamasoetra kalender af te gaan? Eén standje blijft voor veel vrouwen – én mannen – favoriet: de cowgirl. Bij dit seksstandje zit de vrouw bovenop de man voor optimaal genot tijdens de seks.

Benieuwd hoe jij je cowgirl skills naar een hoger level kan tillen? Met deze tips wil zowel jij als je lover nooit meer wat anders in bed.

Het cowgirl seksstandje

Dit seksstandje saai? Hell no. Het biedt juist gelegenheid aan de vrouw om zo’n beetje alles te bepalen: van het ritme tot de diepte van de penetratie.

1. Leun wat meer naar achteren of juist naar voren

Je hoeft niet kaarsrecht bovenop je partner te zitten om te genieten van dit seksstandje. Hoe meer je naar achter leunt, hoe meer druk er op zijn penis komt te zijn. Dit kun je weer wat verminderen door juist meer naar voren te leunen. Speel met de vrijheid die je hebt en beweeg lekker – als een echte cowgirl – alle kanten op.

2. Speel met je positie

Je kan tijdens cowgirl op verschillende manieren bovenop je partner zitten. Met je voeten plat bijvoorbeeld, maar ook op je knieën. In beide gevallen kun je variatie aanbrengen door je benen wat wijder uit elkaar te houden of juist dicht tegen elkaar aan. Dit zal bij jullie allebei voor een ander gevoel zorgen.

3. Jij leidt

Want dat is het fijne aan bovenop jouw partner zitten. Je zit (letterlijk) in de positie om aan te geven hoe diep, snel of langzaam je wilt gaan. Maak hier dus ook gebruik van.

Voelt het te diep? Dat kan pijnlijk worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door een kussen onder je knieën te leggen kun je dit wat te verlichten. Je partner zal dan minder diep in je kunnen gaan waardoor de positie prettiger voelt.

Vergeet niet, met het cowgirl standje is alles mogelijk dus have fun 😉

Meer van dit?

Deze seksstandjes zijn zo fijn voor vrouwen dat vooral jij ervan profiteert