Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

YUM: Dit crème brûlée-recept voor dummies gaat viraal op TikTok

Wij vinden crème brûlée een heerlijk toetje, alleen durven we het zelf niet te maken. Het is namelijk niet het makkelijkste toetje.. Gelukkig helpen TikTokkers ons weer een handje, want een crème brûlée recept voor dummies gaat viraal. Dit recept bestaat maar uit drie ingrediënten en is zo klaar.

Dus alle ‘keukenprinsessen’ kunnen dit!

Crème Brûlée viraal

Zoals je waarschijnlijk al weet is TikTok tegenwoordig the place to be. Op het platform vind je al de nieuwste modetrends en beautyhacks. Zo weten we precies waarom reverse hair washing goed voor je haar is en hoe je puistjes en littekens door bietensap zouden verdwijnen.

Daarnaast is er op TikTok een plek voor echte foodies. Op deze plek zijn de meest heerlijke recepten te vinden. Op dit moment gaat er een nieuw recept viraal op TikTok en dat is die van de crème brûlée.

@iamnotachef Reply to @arianaaa_p 3 ingredient Crème Brûlée #dessert #cremebrulee ♬ 水に流して – Édith Piaf

Recept

Het enige wat je nodig hebt voor dit crème brûlée recept is vanille-ijs, eieren en suiker. Verwarm voordat je begint de oven voor op 165 graden. Doe vervolgens het ijs in een kom en smelt het zo’n 40 seconden in de magnetron. Laat het vervolgens afkoelen tot een vloeibaar mengsel. Daarna wil je eidooier toevoegen aan het vloeibare ijs en dit samen in een ovenvast bakje gieten. Vul een bakplaat of ovenschaal met heet water en zet het ovenvaste bakje op deze bakplaat in de oven. Bak het mengsel ongeveer 40 à 50 minuten en laat het vervolgens op kamertemperatuur komen. Als het op kamertemperatuur is, wil je het afdekken met wat folie en minimaal twee uur in de koelkast zetten.

karamelliseer 1 eetlepel suiker in een pan door water en suiker te mengen en dit op te warmen. Giet dit zo snel mogelijk over de crème, voordat het mengsel weer hard wordt. Wacht tot de suiker hard is geworden op de crème en genieten maar van je homemade crème brûlée!

Deze fruitsalade gaat viral op TikTok en is perfect voor aankomende zomer