Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze fruitsalade gaat viral op TikTok en is perfect voor aankomende zomer

Sommige recepten zijn zó lekker, dat miljoenen mensen het willen proberen. Er gaat een fruitsalade viral op TikTok en we horen je nu denken: een fruitsalade is toch gewoon een bak vol met gesneden fruit? Wij zijn het met je eens, maar geloof ons: deze salade net anders is en je wil ‘m echt maken. We vertellen je hoe.

Snijden maar..

Fruit salade

Het recept van de fruitsalade werd voor het eerst gedeeld door @healthygirlkitchen (Danielle Brown) als onderdeel van haar receptenreeks “levensveranderende salade”. Wat deze salade zo lekker maakt, zijn niet alleen de soorten fruit die erin zitten. Danielle Brown deelt een paar geheimen. Een van die tips is ‘je fruit heel klein snijden’, zegt ze in de video. De kleinere blokjes helpen de fruitsalade veel sappiger te maken dan bij grotere stukken. Vers geperst limoensap en vers gehakte munt versterken de heldere, frisse smaken. “Dit wordt je nieuwe favoriete manier om fruit te eten” vertelt ze.

@healthygirlkitchen the best fruit salad you’ll ever have 🍓🍊🍌🥝🫐🍇 #fruit #healthyrecipes #homecook #fruitsalad ♬ Late Night Paris Jazz – French Jazz Cafe

Recept

In het recept van de fruit salade van @healthygirlkitchen zitten aardbeien, watermeloen, sinaasappel, mango, appel, kiwi, blauwe bessen en drakenfruit. Ze voegt verse munt en limoen sap toe.

Combinaties

Deze fruitsalade is een go to op een warme dag. Om hem nog lekkerder te maken kan je hem een dag lang in de koelkast laten staan. Op deze manier mengen de sappen van al het gesneden fruit zich, waardoor het nog smaakvoller wordt. Je kan het eten als snack, met havermout of yoghurt, of gemengd in een groene salade om er een fruitige twist aan te geven. Ook kan je het op een broodje met pindakaas smeren als lunch. Misschien wel het beste van dit recept is dat je het fruit kunt veranderen om elke keer een ander resultaat te krijgen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Deze voedingsproducten moet je eten voor een stralende huid in de winter