Redactie
Redactie Love & Seks 18 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Oeh: dit is de juiste manier om je crush te vertellen dat je gevoelens hebt

We weten allemaal hoe eng het kan zijn om je gevoelens aan iemand te uiten en zeker als je diegene héél erg leuk vindt. Gelukkig bestaan er een aantal manieren en tips om dit op de juiste manier aan te pakken, zodat je er zonder kleerscheuren vanaf komt. A fijn, volg deze drie stappen en je gevoelens uiten naar je crush wordt easy-peasy.

Heb je dit probleem al opgelost door er een paar wijntjes in te gooien en je verstand op nul te zetten? Dan kan je volgende keer misschien beter deze drie stappen volgen.

Zó vertel je je crush dat je gevoelens hebt

Al de stille hints naar je crush hebben nog totaal niets uitgehaald. Je kan alleen nog maar aan hem denken en bent zo ontzettend benieuwd of hij ook geïnteresseerd is in jou. Nou meid, ga ervoor want door het volgen van deze stappen kom je er binnen no-time achter.

1. Begin met jezelf

Voordat je gaat vertellen hoe je je voelt aan iemand anders, is het belangrijk om het eerst zelf uit te spreken. Weet je zeker dat je je vriendschap of andere connectie op het spel wilt zetten voor een (misschien wel tijdelijke) crush? Zolang je zeker bent van je eigen gevoel kan het niet mis gaan.

2. Kies je moment en de locatie

Hoewel er geen juiste moment en locatie kan zijn voor een bekentenis als deze, zijn er toch een aantal factoren die meespelen. Spendeer zo veel mogelijk tijd met je crush, zodat je weet dat jullie een beetje op één lijn zitten en elkaars gevoelens goed herkennen. Ook de locatie kan veel invloed hebben op het verloop van dit gesprek. Probeer een zo casual mogelijke plek uit te kiezen waar jullie beiden bekend mee zijn en comfortabel voelen, vertelt koppel therapist Gary Brown.

3. Gooi het eruit

Wanneer je stap één en twee met vlag en wimpel hebt doorstaan, is het moment toch écht aangebroken dat je je crush vertelt hoe je je voelt. Het initiëren van zo’n heftig gesprek kan super spannend zijn. Maar onthoudt, de wereld vergaat echt niet wanneer dit gesprek niet loopt zoals je hoopte. Misschien gaat het juist wél de goede kant op en vertelt hij hoeveel hij aan jou gedacht heeft. Wie niet waagt wie niet wint, toch?

Misschien vind je dit ook leuk: