Janne Vogel
Janne Vogel Love & Seks 4 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Déze 3 sterrenbeelden komen het minst snel over hun ex heen (en deze 3 juist het snelst)

Lukt het je maar niet om over je ex of die vervelende break-up heen te komen? Blijf je aan hem of haar denken en zou je zo weer teruggaan als je kon? Of lukt het jou juist om het verleden achter je te laten en voel je je binnen de kortste keren weer happy? Op een rijtje: de sterrenbeelden die het snelst en het minst snel over hun ex heen komen.

Deze 3 sterrenbeelden komen niet makkelijk over hun ex heen

Een onderzoek van OnBuy.com dook in het effect dat jouw sterrenbeeld heeft op hoe je omgaat met een break up. Want jouw specifieke karaktereigenschappen bepalen hoe snel jij jezelf weer bij elkaar geraapt hebt. Hier komt ‘ie: in een volgorde van ‘kan het minst goed met een break up dealen’ naar ‘is zo over haar ex heen’.

1. Vissen

Uit onderzoek blijkt dat meiden met het sterrenbeeld Vissen het het allerlastigst vinden om over hun ex heen te komen. Jep, 88 procent van de Vissen-meisjes zegt dat ze haar ex nog steeds mist. En 91 procent geeft toe dat ze af en toe nog weleens op de socials van haar ex kijkt.

Niet gek, als je bedenkt dat Vissen van nature heel empathisch, emotioneel en romantisch zijn ingesteld. Houd je hoofd omhoog Vissen, je komt er écht overheen!

2. Leeuw en Weegschaal

Ook meiden met de sterrenbeelden Leeuw en Weegschaal vinden het maar lastig om hun break up te verwerken. 70 procent van de meiden met een van deze twee sterrenbeelden stelt in het onderzoek dat ze nog steeds aan haar ex denkt en hem/haar mist.

Meiden met het sterrenbeeld Leeuw kijken op naar hun partner, waardoor het éxtra veel pijn doet als deze het niet meer voelt en/of besluit de relatie te beëindigen.

Weegschalen worden op hun beurt best makkelijk verliefd en zijn super loyale partners. Als ze hun hart eenmaal hebben opgesteld, zullen ze niet snel meer terugdeinzen. Vandaar dat een breakup voor hen allesbehalve makkelijk te verwerken is.

Deze 3 sterrenbeelden komen juist wél snel over hun ex heen

Herken jij jezelf of je vriendinnen hierin?

1. Ram

Slechts 11 procent van de Ram-meiden zegt haar ex te missen/te hebben gemist. Dit sterke, veerkrachtige en moedige teken laat zich duidelijk niet kennen. Rammen zijn erg onafhankelijk en blijven daarom ten alle tijden dicht bij zichzelf. Oók tijdens een relatie. Vandaar dat een break up misschien iets minder hard aankomt.

2. Schorpioen

Schorpioenen zijn enorm koppig en werken keihard voor wat ze willen. Ze zijn enorm flexibel en hebben daarom de mogelijkheid om elke situatie te heroverwegen en (als dat nodig is) iets anders aan te pakken.

Deze eigenschap kunnen ze ook in de liefde goed gebruiken: als een relatie niet loopt zoals ze hoopten, zijn ze veerkrachtig genoeg om zich daar relatief snel bij neer te leggen. Vandaar dat maar vijftien procent van de Ram-meiden zegt haar ex-partner gemist te hebben.

3. Boogschutter

De absolute winnaar als het aankomt op moving on: de Boogschutter. Meiden met dit sterrenbeeld voelen amper de neiging om hun ex te stalken op de socials; slechts 8 procent van de Boogschutters volgt haar ex nog op de voet.

De Boogschutter heeft behoefte aan vrijheid en is super onafhankelijk. Door haar enorme energie en de gave om uit elke situatie het beste te halen, herstelt ze snel.

Mogen wij een lesje van de meiden met bovenstaande drie sterrenbeelden?

Lees ook:

Cosmopolitan