Zara Bircan
Zara Bircan Love & Seks 4 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Binnen dit aantal minuten weet iemand of er een tweede date in zit met jou

Het begint al vanaf het moment dat je elkaar moet begroeten. Ga je voor een knuffel, een kus op de wang of zeg je simpelweg ‘hey’? Nadat je date de eerste indruk over jou heeft bedacht, is het voor hem/haar al snel vrij duidelijk of er een tweede date komt.

Bij het ontmoeten van een nieuw persoon is het niet gek dat je nog aan elkaar moet wennen. Je hoopt niet op awkward stiltes en wilt graag dat het gesprek vloeiend gaat. Komt jullie humor overeen of kunnen jullie diep ingaan op goede gespreksstof?

Zó lang duurt het voordat je date beslist of er een tweede date komt

Hoelang het duurt voordat je date beslist of er een tweede date komt? Het zal je verbazen. En nee, het is niet drie seconden. En ook niet geheel oppervlakkig. Het duurt namelijk 11 tot 36 minuten voordat iemand bepaalt of er een tweede date in zit. Ja, dit is de tijd die het kost om te bepalen of je interessant genoeg bent voor elkaar.

Hoe nu verder?

Komt er toch geen tweede date? Erg jammer, maar het is wel beter dat je er nu al achter bent, dan dat je twee maanden verder en al gehecht was. En wie weet voelen jullie allebei wel binnen 11 tot 36 minuten dat jullie elkaar leuk genoeg vinden voor nog een date. Alleen maar fijn dat je het al zo snel weet, toch?

Lees ook: