Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Love & Seks 2 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

5 x waarom het voor geweldige vrouwen soms langer duurt voor ze de liefde vinden

Andere vrouwen lijken altijd moeiteloos van de een in de andere relatie te vallen. Maar in jouw leven lijkt maar geen leuke kandidaat voorbij te komen. Inmiddels ben je er wel aan toe, maar liefde vinden blijkt toch een stuk lastiger. Je bent niet de enige bij wie het allemaal wat langer duurt.

Gelukkig zijn er genoeg leuke mannen en vrouwen op deze aardbol. Maar als je er een tegenkomt, komt er maar geen vervolg. Op een gegeven moment kan het misschien frustrerend zijn dat het bij jou maar niet lijkt te komen.

Liefde vinden duurt soms een poos

Dit alles heeft eigenlijk een heel simpel antwoord. Het feit dat jij een geweldige vrouw bent, zou zomaar eens de reden kunnen zijn waarom een relatie nog even op zich laat wachten.

1. Je bindt je niet zomaar met de eerste de beste

Jij weet wat je waard bent en met wie je wel gelukkig kan worden. Dat je graag een relatie wil, betekent niet dat je zomaar met de eerste de beste die jou aandacht geeft iets gaat beginnen. En daarom kan het misschien iets langer duren totdat je de ware gevonden hebt.

2. Je bent druk met ambities, vrienden en familie

Je bent druk bezig met je leven te leven zoals je dat graag wil. En iedere keer ben je bezig om het nog beter te doen. Op het gebied van carrière, maar ook op sociaal gebied. Je ziet je vriendinnen en familie dan ook geregeld. Daardoor heb je geen tijd om urenlang op verschillende datingapps te zitten of om iedere avond naar de kroeg te gaan om een potje ‘de liefde vinden’ te spelen.

3. Potentiële partners willen liever niet te veel moeite doen

Jij bent iemand die al haar zaakjes goed op orde heeft. Een onafhankelijke vrouw die weet wat ze wil. Een toekomstige liefde mag best wel wat moeite voor je doen en daar heb je helemaal gelijk in. Alleen negen van de tien potentiële kandidaten die merken dat ze moeite moeten doen, haken af. Maar dan weet je ook meteen weer wat voor types dat zijn. In ieder geval geen types voor jou. Jij wacht wel op de ene die met liefde je hart wil winnen.

4. Mannen zijn minder snel volwassen dan vrouwen

Voor degenen onder ons die op mannen vallen: volgens de wetenschap zijn de hersenen van vrouwen eerder volledig ontwikkeld dan die van mannen. Het kan daarom zijn dat je met je leeftijdsgenoten nog niet helemaal op één lijn zit. Dat kan misschien pas zijn als je tussen de 25 of 30 bent. Dan wacht jij liever even tot het kinderachtige er vanaf is.

5. Je wekt de indruk dat je al bezet bent

Omdat jij zo geweldig bent, denken anderen wellicht dat je al bezet bent. Sommige mensen kunnen ook onzeker zijn om een blauwtje te lopen. Ze stappen dan niet zo snel op je af omdat ze denken dat je toch al een vriend of vriendin hebt. Want wie wil zo’n geweldige vrouw nu niet als vriendin?

Je bent geweldig en het is nergens voor nodig om jezelf te veranderen om een relatie aan te trekken. Of in ieder geval, de ‘juiste’ man of vrouw. Ook in jouw leven is liefde vinden een mogelijkheid. Good things come to those who wait. Neem dat maar van ons aan.

Misschien vind je dit ook leuk: