Lianne Görtz
Lianne Görtz Love & Seks 16 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Yes! Trek de kast van je vriend maar open want het stelen van zijn kleding is goed voor je

Niks is lekkerder dan een T-shirt, blouse of hoodie van je boy aan te trekken. Ook al is zijn kleding je tien maten te groot, door de geur lijkt het net alsof hij gewoon bij je. Als je vriend het er niet mee eens is dat zijn halve kledingkast bij jou in huis ligt, laat hem dit dan maar eens lezen.

Want de kleding van je vriend kan beter nog even bij jou in de kast liggen. Het is namelijk heel erg goed voor je gezondheid blijkt uit dit onderzoek.

Kleding van je vriend aantrekken is goed voor je

Op de Universiteit van British Columbia zitten vast veel bezette mannen die geen kleren meer hebben om aan te trekken. Daar onderzochten wetenschappers namelijk of het voordelen heeft wanneer je vaak kleren aantrekt van je lover. Waarschijnlijk hoopten ze dat er niks uit kwam, zodat ze hun eigen kloffie weer terug krijgen. Maar er kwam wel degelijk iets positiefs uit.

Even snuffelen

Er kwam namelijk naar voren dat niet alleen het dragen van zijn kleding goed voor je is, maar ook het ruiken eraan. Het voorkomt stress en het verlaagt je stressniveau. Zijn geur zorgt er namelijk voor dat de cortisolwaarde, ofwel het stresshormoon, minder wordt.

Lijkt ons belangrijk genoeg om zijn kleding te blijven claimen. Wel af en toe teruggeven, anders gaat zijn geur natuurlijk verloren. En dat wil je niet.

Misschien vind je dit ook leuk:

Daily Mail