Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Love & Seks 15 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Mis jij je lover? Volgens experts zijn dit de effecten op je lichaam wanneer je elkaar mist

Misschien dat jullie elkaar een maand niet gezien of misschien zelfs maar één dag, soms kan je jouw partner enorm missen. Gelukkig is het missen van iemand volkomen normaal en het heeft de volgende effecten op je lichaam.

Het is nu eenmaal geen geheim dat je graag met je partner bent. Al is het maar voor even, samen zijn is gewoon het fijnste wat er is. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je elkaar mist?

Deze effecten heeft het missen van je partner op je lichaam

Iemand missen hoort er soms bij. Misschien voel je je alleen wat eenzaam of zelfs heel verdrietig. Maar wist je dat het naast deze gevoelens ook nog effecten heeft op je lichaam? Wij vertellen het je graag.

Volgens psychotherapeut Puja Parikh verandert de emotie van liefde iets in je hersenen. Wanneer jij vaak kust, knuffelt of andere intieme momenten met elkaar deelt, vorm je een band met deze persoon. Hierdoor koppel jij je lover aan plezier en geluk.

Wanneer je gehecht bent aan iemand, geven je hersenen bepaalde stofjes vrij die je niet alleen een goed gevoel geven. Ze leiden je namelijk ook om te zoeken naar het gene wat je in de eerste plaats zo gelukkig maakt, namelijk je partner. Wanneer je niet met hem of haar bent zijn jouw hersenen alleen maar bezig met het zoeken naar dat gevoel.

Verliefd worden

Uit onderzoek blijkt dat je hersenen hetzelfde reageren op verliefd worden als op het gebruik van cocaïne. Wanneer jij en je partner gescheiden zijn, wil je er eigenlijk alles voor doen om toch weer samen met hem of haar te zijn. Geef de schuld daarom maar aan je hersenen, want het is dus helemaal niet raar dat jij jouw lover weer snel mist.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: