Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Make-up 24 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Cup contouring valt in de categorie bizarre make-up hacks en toch wil je het proberen

We hebben al genoeg make-uphacks voorbij zien komen op social media, maar deze nieuwe hack is wel heel bijzonder. Mensen gebruiken op TikTok namelijk massaal een dopje om hun gezicht te contouren. Dit heet ‘cup contour’. De hack werkt echt, maar je moet wel geduldig zijn en de tijd hebben. Want makkelijk en snel is de hack niet.

Hoe werkt het?

Cup contour

TikTokker @youngbeautyglow is de eerste die deze methode heeft toegepast en uploadde een video waarin ze verschillende contoursticks rond haar gezicht stippelde. Haar hele gezicht was bedekt met cirkels in verschillende vormen en kleuren. Echt een soort kunstproject.

@youngbeautyglow

What shape we should try next? #contouring #contour #makeuptransition #foryou #tiktok

♬ original sound – Mr. Pillow Suit

Hoe leuk alle stipjes er ook uitzien.. werkt het ook echt? Veel mensen op TikTok kunnen niet echt geloven dat het resultaat mooi gaat zijn. In de volgende video zien we hoe @youngbeautyglow ons het tegendeel bewijst.

@youngbeautyglow

I literally fell asleep last night I forgot to post part 2 😬

♬ original sound – Mr. Pillow Suit

De makeup hack is pas echt viral gegaan nadat @serenalakkiss haar eigen versie van de hack op TikTok zette.

@serenalakkiss

Cup Contour?! Ib. @Young Beauty Glow 🤎💛❤️ #viralmakeup #contourhack #contouring101 #makeuptrend #makeupchallenge #contouringhacks

♬ sonido original – taliaespinoza

Gesponsord door Audi?

Onder de video staan uiteenlopende reacties over deze cup contour hack, zo willen mensen weten wat het eindresultaat is, aangezien dit niet te zien is in de video, ook zijn er mensen die grappen maken als “gesponsord bij Audi” en “gesponsord door de olympische spelen”. Verder zijn er mensen die zeggen, “dit moet je proberen”. Gelukkig laat @serenalakkiss ons niet lang wachten en deelt ze ook het eindresultaat, dat echt amazing is.

@serenalakkiss

Reply to @.foxy.eyes Had to clean it up 😭 thoughts??

♬ original sound – Serena Lakkiss

Hoe doe jij het zelf?

We kunnen ons best voorstellen dat je ‘t nu zelf wil proberen. Wij geven je daarom een korte uitleg:

Je doet make-up op de contourlijnen die je normaal ook zou gebruiken. Wat wel anders is, is dat je in plaats van lijnen, cirkels maakt. Dit kan je doen met producten zoals een bronzingstick, want die is al rond en als het product niet rond is kan je een platte make-upkwast gebruiken om een cirkelvormige effect te bereiken.

Gebruik een donkere contourstick rond je mond, langs je kaak, jukbeenderen en langs je haarlijn bovenaan je voorhoofd. Daarna vul je de plekken die nog leeg zijn op met een lichtere contour of concealer. Dit doe je voordat je de blush boven je donkere contourlijn aanbrengt. Blend dit vervolgens in met een beautyblender of borstel en voilà, je hebt de botstructuur van je gezicht mooi gedefinieerd. Hoe leuk dit proces er ook uitziet, je bent wel zo’n tien minuten langer bezig met deze cupcontour dan je zou zijn met je normale routine.

Een vork gebruiken voor je make-up is de nieuwste beauty-hack die compleet viraal gaat op TikTok