Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 1 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Klaar voor de liefde? Dit zijn de nieuwe datingtrends voor 2022

De afgelopen twee jaren zijn voor iedereen zwaar geweest. De pandemie heeft een grote impact gehad op meerdere gebieden. De wereld stond op sommige momenten letterlijk ‘even stil’. We hebben veel tijd gehad om na te denken over ons leven en over wat we nou echt graag willen. Ook over wat we nou eigenlijk belangrijk vinden in een partner, veel relaties zijn dan ook gestrand en het ‘normale’ daten bleek helaas niet echt mogelijk.

Toch zoeken we allemaal naar liefde!

Bumble voorspelt nieuwe datingtrends

De woman-first (yes!) dating app Bumble heeft vijf trends vrijgegeven die we komend jaar veel terug gaan zien. De terugkerende maatregelen zorgen ervoor dat fysiek contact beperkt wordt en dit heeft logischerwijs zijn effect op het daten. Want hoe ontmoet je mensen als je eigenlijk thuis moet blijven?

Bumble praat ons graag bij over de nieuwe trends die we terug gaan zien. Daten zal nooit meer helemaal hetzelfde zijn en dat is niet erg. We passen ons aan aan de nieuwe wereld en vertalen het ‘nieuwe normaal’ dan ook door naar ons date-gedrag. Dit zijn de grootste datingtrends voor 2022:

1. Fast-Forwarding

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat mensen andere prioriteiten hebben: wat je destijds wilde, is nu waarschijnlijk niet meer van toepassing. Voor 1 op de 3 mensen op Bumble heeft de pandemie gezorgd voor het drastisch veranderen van hun wensen in een partner.

Meer dan de helft zegt dat ze nu voorrang geven aan emotionele beschikbaarheid en 1 op de 4 zegt dat ze minder geven om uiterlijk. Als je 24/7 met iemand thuis zit, kom je er al snel achter dat alleen een mooi gezicht niet genoeg is. Je moet het écht goed met iemand kunnen vinden.

2. Hobby dates

Ook zijn we creatiever geworden: in de pandemie waren (en zijn) veel dingen niet mogelijk waardoor veel mensen op zoek moesten gaan naar een nieuwe hobby. Meer dan de helft van alle Bumble-gebruikers heeft een nieuwe hobby toegevoegd aan zijn of haar lijstje! 1 op de 4 plant dates rond deze nieuwe hobby. Een actieve date is altijd een goed idee: zo hoef je niet de hele tijd te kletsen en leer je elkaar op een andere manier kennen.

10 ‘goedkope’ date-ideeën voor als je krap bij kas zit

3. Bewust single

De pandemie heeft de helft van ons doen beseffen dat het eigenlijk wel oké is om een tijdje alleen te zijn. In het jaar 2022 gaat het om het vinden van die ene speciale persoon. Dit betekent ook dat de meerderheid van de singles doelbewuster omgaat met hoe ze daten en met wie.

4. Power PDA

Nu er steeds meer mensen gevaccineerd worden en testen vaker kan is PDA (oftewel: public display of affection) weer terug van weggeweest. Wereldwijd zegt meer dan de helft dat ze na de pandemie openstaan voor het openbaar vertonen van affectie. Deze trend zien we nu al: denk maar aan Kourtney Kardashian en Travis Barker.

5. Explori-dating

Als je veel – en alleen – thuis zit, is het niet zo gek dat je gaat nadenken. Wat is mijn type nou eigenlijk? Veel singles gingen hier dan ook flink aan twijfelen. Het is dan ook goed om meer te gaan verkennen in het nieuwe jaar. Ga eens op date met heel ander type. Wie weet wat er uit voort komt! We denken vaak in hokjes maar de liefde is iets geks, misschien brengt het je op hele nieuwe plekken.

6. Resetters

Online daten was natuurlijk al een ding, maar door de pandemie is dit fenomeen nog veel groter geworden. Veel mensen gingen chatten of videobellen om zo toch de connectie aan te gaan. Deze trend zal ook in 2022 doorzetten, maar mensen zijn wel bereid om meer moeite te doen voor deze connecties.

Nieuwe look voor Bumble

Bumble onthulde onlangs een nieuwe look voor zijn datingprofielen. De update toont iemands bio en interesses vanaf het begin. Met deze update hoopt makers van de app dat het makkelijker is om gedeelde interesses en te identificeren, waardoor het nog makkelijker wordt om de eerste stap te zetten.

Zoals eerder genoemd is het een woman-first dating app, wat betekent dat vrouwen de eerste stap zetten. Bumble gelooft namelijk dat relaties moeten beginnen met gelijkheid en respect. Dat klink goed, toch?

2022 wordt het jaar om nieuwe dingen uit te proberen en te implementeren. Uiteindelijk willen we maar één ding: een lieve en fijne partner waar we ons leven mee kunnen delen. Singles hebben behoefte aan contact en liefde en daarom verwacht Bumble dat de komende maanden groots zullen zijn voor romantiek.

De 6 type foto’s die je tegenkomt bij mannen op dating apps