Isis van Graas
Isis van Graas Beauty en Style 2 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Zeg maar dag tegen je salaris want want deze 5 Nederlandse sieraden merken kun je niet weerstaan

Sieraden maken je outfit af. Het geeft letterlijk een gouden, of natuurlijk zilveren, randje aan je outfit waardoor het toch iets extra’s krijgt. Omdat wij ook zo van sieraden houden, hebben we met liefde een lijstje gemaakt met de leukste Nederlandse sieraden merken.

Omdat sieraden tijdloos zijn en een hele lange tijd mooi blijven, is investeren in een mooi item (of meerdere natuurlijk) een slimme zet.

Lees ook: Deze piercing staat jou het allerbeste volgens je sterrenbeeld

Nederlandse sieraden merken

Niet alleen in het buitenland worden onze sieraden gemaakt. Ook in Nederland zijn er heel wat ondernemers en creatievelingen die een eigen bedrijf op hebben gezet. Van minimalistische ringen tot schelpen in je oren: je kunt het zo gek niet bedenken of je vind ze in deze winkels. Benieuwd? Lees maar snel verder…

1. Bynouck

De liefhebbers van zilveren items kunnen beter even door scrollen, want dit merk maakt alleen gouden sieraden. Van Kairo schelpjes (zie tweede afbeelding) tot minimalistische kettingen: alles is gold plated en blijft dus een hele lange tijd mooi. Wil je de sieraden even in het echt bewonderen? Dan moet je even een bezoekje brengen aan Haarlem, want daar zit hun winkel.

2. Ocean Republic

De naam verklapt het al, de producten van dit merk zijn geïnspireerd door de oceaan. De oprichtster van dit merk, Sophie Mylou Ruijgrok, groeide op aan het strand en raakte geïnspireerd door de zee. Ook nog een leuke bijkomstigheid: het merk draait om recycling.

3. Overload Studios

De sieraden van dit merk zijn als kleine kunstwerkjes, een combinatie van inspiratie en fantasie. Iedereen kan er dus wat anders in zien, net als een echt kunstwerk. Daarnaast is alles met de hand gemaakt en dus super uniek.

4. BY1OAK

Ben je helemaal weg van de minimalistische trend? De website BY1OAK verkoopt de fijnste sieraden. Je kunt hun lookbook online bekijken voor inspiratie, maar je kunt natuurlijk ook zelf rondkijken in de webshop. Er is keuze genoeg.

5. Vedder&Vedder

Ben je op zoek naar wat meer persoonlijke sieraden? Dit merk bied veel verschillende soorten sieraden, die je zelf kunt personaliseren. Zo kun je een vingerafdruk in je sieraad laten zetten. Zo leuk, wij voelen een klik.

Lees ook: Te leuke sieraden om de band tussen jou en je zus te bezegelen