Redactie
Redactie Life 9 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

De best verdienende YouTuber ter wereld is pas 8 jaar oud

YouTubers zijn de nieuwe filmsterren. Met hun miljoenen fans brengen ze soms evenveel miljoenen in het laatje. Dat blijkt wel uit de lijst die Forbes uitbracht met de top 10 best verdienende YouTubers ter wereld. Samen verdienden ze ruim 180 miljoen dollar in 2018 Dat is 42 procent meer dan in 2017…

De meest opvallende YouTuber uit het rijtje is de nummer één. Ryan is pas 8 jaar, maar verdiende 22 miljoen dollar in 2018.

Veel gamers

Niet heel verrassend is dat vijf van de tien YouTubers uit de lijst gamers zijn. Dat komt niet alleen omdat mensen het blijkbaar leuk vinden om anderen te zien gamen, maar ook omdat de content snel gemaakt en ge-edit kan worden.

Sommige gamers op YouTube posten elke dag een nieuwe video. Meer video’s betekent meer kijkers en daardoor meer inkomsten uit advertenties. Forbes schat dat bekende YouTubers zo’n vijf dollar per duizend views krijgen.

Meer dan alleen YouTube

Benieuwd hoe jij geld met YouTube zou kunnen verdienen? Niet alleen door advertenties, maar ook door het creëren van echte fans. Elk van de tien YouTubers heeft een eigen merchandise-lijn die als warme broodjes over de toonbank gaat. Zo verkocht ‘Markiplier’ sweatshirts voor 85 dollar per stuk.

Naast advertentie-inkomsten en brand partnerships zijn het deze inkomsten die ze bakken met geld oplevert. Volgens Forbes is merchandise de reden dat de top 10 42 procent meer verdient dan die in 2017.

Benieuwd naar de hele lijst? Dit zijn de tien best verdienende YouTubers ter wereld.

10. Logan Paul

Inkomsten in 2018: 14,5 miljoen dollar

De naam Logan Paul ken je misschien wel, omdat hij vorig jaar een video maakte in Japen die duidelijk iemand liet zien die zichzelf had opgehangen aan een boom. Dat resulteerde in minder merkdeals en minder advertentie-inkomsten, maar doordat zijn fans massaal merchandise bleven kopen, is hij toch tiende in deze lijst.

9. PewDiePie

Inkomsten in 2018: 15,5 miljoen dollar

Nog een YouTuber die ondanks schandalen veel cash binnenharkt. In 2017 besloot Disney hem niet meer te sponsoren, nadat bleek dat in meerdere video’s anti-semitische verwijzingen zaten. Inmiddels zijn de adverteerders terug en verdient hij per gesponsorde video een half miljoen.

8. Jacksepticeye

Inkomsten in 2018: 16 miljoen dollar

De Ierse Jacksepticeye (echte naam: Seán McLoughlin) is bekend geworden door te gamen en daar commentaar op te leveren. Hij bracht onder andere geld in het laatje door een serie voor Disney te maken en hij maakt momenteel exclusieve content voor gameplatform Twitch.

7. Vanoss Gaming

Inkomsten in 2018: 17 miljoen dollar

Nog een gamer: de Canadese Evan Fong speelt games als Call of Duty en Assassin’s Creed. Een klein deel van zijn inkomsten komen uit zijn hiphop-carrière, maar het overgrote deel verdient hij door YouTube.

6. Markiplier

Inkomsten in 2018: 17,5 miljoen dollar

We noemden hem net al even: de Hawaiiaanse Markiplier. Het grote geld kwam voor hem binnen door een kledinglijn voor gamers op te zetten (met nummer 8 van deze lijst!). Ook is hij op tour geweest in Noord-Amerika en heeft hij miljoenen verdiend door samenwerkingen met merken.

5. Jeffree Star

Inkomsten in 2018: 18 miljoen dollar

Jeffree Star is een beauty YouTuber en maakt video’s met tutorials en reviews. Hij richtte daarnaast Jeffree Star Cosmetics op, die zo’n 100 miljoen dollar aan oogschaduw, lippenstift en highlighters verkocht in 2018.

4. DanTDM

Inkomsten in 2018: 18,5 miljoen dollar

Vorig jaar stond Daniel Middleton nog bovenaan deze lijst. Toen verdiende hij zo’n 16,5 miljoen dollar. De Britse gamer specialiseert in Minecraft en maakt al zes jaar video’s. Zijn inkomsten komen vooral uit zijn tour en merchandise.

3. Dude Perfect

Inkomsten in 2018: 20 miljoen dollar

Dit YouTube-kanaal bestaat uit niet één, maar vijf mannen en is vooral bekend door hun gespecialiseerde en ingewikkelde trickshots. Een voorbeeld van een YouTube-kanaal die samenwerkingen met merken fantastisch aanpakt. Die met Oreo’s als dominostenen is bijvoorbeeld ruim 200 miljoen keer bekeken.

2. Jake Paul

Inkomsten in 2018: 21,5 miljoen dollar

Het jongere broertje van nummer 10 uit deze lijst boert zelf ook goed. Op zijn YouTube-kanaal vind je rapliedjes en pranks, maar zijn hoge inkomsten zijn vooral te danken aan zijn merchandise verkoop.

1. Ryan ToysReview (sindskort Ryan’s World)

Inkomsten in 2018: 22 miljoen dollar

De best verdienende YouTuber ter wereld is pas 8 jaar oud. Al gokken wij dat hij zijn miljoenen moet delen met de daadwerkelijke brains achter het account: zijn ouders. Op zijn kanaal reviewt Ryan speelgoed voor zijn miljoenen volgers.

Ryan verdient zijn geld vooral door samenwerkingen met grote merken van Colgate tot Nickelodeon. Zijn verzamelitems zijn zelfs te koop bij Walmart.

Lees ook: Deze toffe beautymerken zijn sinds kort in Nederland verkrijgbaar en wil je absoluut je vakantiegeld aan spenderen