Redactie
Redactie Love & Seks 10 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

6 tekenen dat je écht hoteldebotel tot over je oren verliefd bent

Verliefd zijn is heerlijk. Het is heerlijk om dol te zijn op iemand, daar continu bij te willen zijn, leuke dingen mee te willen doen en liefde terug te ontvangen. Het is fijn als jullie samen door het leven kunnen lopen.

Meestal word je verliefd, heb je een heftige beginperiode en daarna zakken je gevoelens terug tot een fijn en rustig punt. Ze blijven er, anders zou je niet meer met hem verder gaan, maar ze zijn wel controleerbaar.

Maar wat nou als je écht ziekelijk verliefd wordt op iemand? Vaak zijn de mensen waar je ziekelijk verliefd op wordt niet de mensen met wie je eindigt. Het gevoel dat je bij die persoon hebt is namelijk niet vol te houden. Het is te heftig en heeft teveel invloed op jou om nog normaal te functioneren.

Dé tekenen dat je heel erg verliefd bent

Hoe je weet of jij verschrikkelijk over je oren verliefd bent? Wij hebben de signalen voor je op een rij gezet.

1. Je krijgt geen hap meer door je keel door de verliefdheid

En echt al weken niet meer, of misschien wel maanden. Waar je voorheen altijd wel trek had, en soms een rommelende buik, kun je nu echt niet aan eten denken. Voordeel? Je zegt vrij gemakkelijk nee tegen alle verleidingen die voorbij komen zoals chocola en taart. Maar aan de andere kant is het niet gezond. Je hoort eetlust te hebben, zo is ons lichaam gemaakt. En als dat al een geruime tijd weg is sinds je hém hebt ontmoet, dan heb je al één van de tekenen te pakken.

2. Hij is het eerste waar je aan denkt als je opstaat en het enige waar je aan denkt de rest van de dag

Als je opstaat schiet zijn naam als eerste door je hoofd. En de hele dag is hij top of mind. Maar zo erg dat je moeite hebt met concentreren en je te focussen op andere dingen. Eigenlijk zie je alleen maar hem voor je. Als je gaat slapen denk je nog steeds aan hem. Tot het weer de volgende ochtend is. En misschien, misschien ben je wel nooit gestopt met aan hem te denken want het is mogelijk dat hij ook in je dromen voor is gekomen. Het is duidelijk: je bent verliefd.

3. Je bent de hele dag onrustig en zenuwachtig door de verliefdheid

Hij maakt je onrustig. Waar je voor je hem ontmoette een zorgeloos leventje had, ben je nu continu bezig met hem. Met hoe je doet, hoe je moet reageren, wanneer je hem weer gaat zien, wat jullie samen kunnen gaan doen, hoe je je relatie goed kan houden, hoe je hem tevreden kan stellen. Ontspannen ben je eigenlijk nooit meer. Je hebt continu een knoop in je maag (ja die knoop die er ook voor zorgt dat je niet meer kan eten).

4. Je bent obsessief met hem bezig

Als je niet alleen aan hem denkt, maar ook obsessief met hem bezig bent heb je nog een teken te pakken dat je onder de categorie ‘belachelijk verliefde mensen valt’. En met obsessief bezig zijn bedoelen we continu zijn Facebook checken, continu kijken of hij online is op WhatsApp, zijn vrienden bestuderen, hem Google’en ook al heb je alle links al een keer gezien, hem berichtjes blijven sturen, continu de neiging hebben om hem te bellen en ga zo maar door. Weet je nog je leven voor hem? Wat deed je toen allemaal? Juist, hele andere dingen.

5. Je praat altijd zijn gedrag goed

Grote kans dat de man waar je zo hopeloos verliefd op wordt niet de allerbeste man is die je aan de haak kan slaan. We weten immers dat badboys werken als vergif toch?! Maar ook al is het geen badboy, met dit punt bedoelen we dat je hem continu verdedigt. Als hij toch niet is op komen dagen, of niet reageert, of het toch niet officieel wil maken. Het maakt niet uit, jij hebt altijd een excuus klaar waarom niet. Liefde maakt blind. En ondanks dat je jezelf wel hoort praten, en dat je zou lachen als je vriendinnetje zo zou praten bij dat gedrag, blijf je hem verdedigen.

6. Je hoeft niemand meer te zien of spreken alleen maar hem

Met vriendinnetjes afspreken lijkt opeens saai. Zolang hij niet in de buurt is en/of de gesprekken niet over hem gaan, vind je het niks aan. Waar jullie ook zijn. Je merkt dat je afdwaalt als het ook maar iets betreft wat niets met hem te maken heeft. Je zit liever een avondje op de bank zijn Facebook te checken dan dat je aan het genieten bent met de mensen die je normaal gesproken ook om je heen zou hebben. Oeps.

Pas op voor dit soort verliefdheid. Ook al is het soms heel fijn, het is ook heel intens en het kan je meeslepen. Wees er eerlijk over en ga bij jezelf na waarom je zó verliefd bent en hoe je het onder controle kunt houden. Hoteldebotel zijn is totaal niet erg, maar blijf de touwtjes in handen houden om jezelf niet te verliezen in hem.

Lees ook: Lol of liefde? Kom erachter waarom jij het bed induikt met je ex