Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity Beauty 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met beauty barbiecore, de schattigste make-uptrend ooit

Vorig jaar zagen we Barbie al veel voorbijkomen. En dan bedoelen we niet het poppetje zelf, maar de trends geïnspireerd op deze pop. Barbie houdt van roze, schattigheid en is op-en-op vrouwelijk. Barbiecore, zo wordt het genoemd. Je ziet er voornamelijk terug in kleding en accessoires. Denk aan schattige roze jurkjes, schoenen, hakken en tassen. Maar de beautywereld is nu ook helemaal om: roze is helemaal in. Maar ook hoge ponytails en lange wimpers zie je veel terug, allemaal dingen die Barbie ook heeft.

We praten je bij.

Barbiecore in de beautywereld

Weet je nog? In 2015 gingen we voor full glam, heftige wenkbrauwen en intense ooglooks. Vorig jaar was clean beauty een groot ding; het lijkt alsof je geen make-up draagt maar stiekem gaat er nog heel veel werk in zitten. In 2023 gaan we massaal voor iets anders: barbiecore. Geen intense make-up, maar wel met veel rozetinten. Ook onze accessoires worden afgestemd op deze lieve trend.

De hoge ponytail

Barbie staat natuurlijk bekend om haar lange blonde haren, maar ze draagt ook regelmatig een hoge paardenstaart. Die kunnen wij natuurlijk ook maken.. zorg er dan wel voor dat het elastiekje niet zichtbaar is. Je kunt dat doen door je eigen haar om het elastiekje heen te slaan.

Eyeliner om je ogen groter te maken

Als je goed naar Barbie kijkt dan zie je dat ze altijd wat extra eyeliner heeft om haar ogen nog ‘popperiger’ te maken. De make-upartiest van Hailey Bieber en Addison Rae doet het voor.. je trekt de eyeliner dan buiten je oog.

Vlinderwimpers

Alsof je ogen zo weg kunnen vliegen.. ‘t zijn in elk geval echte eyecatchers.

Roze lippenstift

Als er iets ‘Barbie’ schreeuwt dan is dit het wel toch?

Glitter

Een beetje roze glitter kan ook zeker niet ontbreken. Gigi Hadid doet het voor.

Blondes have more fun: 10x dit herken je zeker als je blond bent