Demi Rutten
Demi Rutten Life 26 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Blondes have more fun: 10x dit herken je zeker als je blond bent

Blondes have more fun zeggen ze altijd, en als het aan ons ligt is dat ook zo! Blond zijn is heerlijk, maar heeft soms ook zijn nadelen (een zwembad met chloor is je ergste vijand). Wij zetten 10 dingen op een rijt die je als blondine zeker herkent.

Of je blonde kleur uit een potje komt of au naturel is maakt natuurlijk niks uit. 😉

10x deze dingen herken je als je blond bent

Wij houden van blond zijn, zeker in de zomer wanneer je haar lichter wordt en je huid steeds bruiner. Dan voel je je net een Griekse godin, en ja, andere zien jou dan ook zo (kom maar op met al die leuke heren/dames).

Blond zijn heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij zetten 10 dingen voor je op een rijtje die jij zeker herkent als je mooie blonde lokken hebt.

1. Je kan niet leven zonder zilvershampoo

Het kost je een extra stap in je douche-routine en zeker ook meer geld aan het juiste product, maar zilvershampoo is jouw beste vriend.

2. Je moet oppassen met zwembaden vol chloor

Blond zijn in de zomer is heerlijk. Alleen al omdat jouw lichte kleur minder warmte aantrekt dan donker haar doet. Jij moet alleen heel goed opletten met zwemmen in een zwembad vol chloor. Binnen no-time heb jij groene lokken, en dat is wat minder charmant.

3. De opmerkingen over ‘domme blondjes’ kun je niet meer aanhoren

Helaas denken mensen nog steeds dat ze grappig zijn als ze dit zeggen, maar blond zijn heeft niks te maken met hoe slim je bent. Mensen onderschatten jou vaak door je haarkleur, maar het is wel extra leuk om ze dan de mond te snoeren met alle kennis die jij hebt. Slimme blondjes all the way!

4. Je voelt jezelf snel een barbie wanneer je roze draagt

En daar is niks mis mee, want de barbie-look is hot! Maar toch ontwijk jij te veel roze kleding het liefst om te voorkomen dat je een barbie girl wordt, in een barbie world (you see what we did there?).

5. Je wordt vaak jonger geschat dan je bent

Licht haar zorgt ervoor dat je er jonger uitziet. Dat is later hartstikke fijn natuurlijk, maar minder leuk als je in de supermarkt nog steeds je ID moet laten zien als je al 28 bent. Of je alleen maar jonge mannen/vrouwen aantrekt opstap (toen dat nog kon ofcourse).

6. Je wimpers en wenkbrauwen zijn bijna onzichtbaar

Gelukkig is daar verf en mascara voor, maar zonder deze producten zie je jouw wimper- en wenkbrauwharen bijna niet.

7. Jouw haar is een blank canvas

Even een pastel roze spoeling over je haar gooien? Geen probleem. Even de puntjes lila maken? Waarom niet. Wat blauwe accenten in je haar? Het kan allemaal. Jou blonde haar is, in tegenstelling tot donker haar, een blank canvas en daar pakt elke haarverfkleur op. Geen gedoe met bleken en permanente haarbeschadiging voor jou om even je look wat op te frissen.

8. Mensen denken dat je lief en onschuldig bent

Blond wordt vaak samen gezien met lief en onschuldig zijn. Dit is natuurlijk niet altijd waar, want blondines zijn net zo goed pittige tantes met een sterke mening. Het is wel handig als mensen je zo zien, want dan kom je makkelijker met bepaalde dingen weg. 😉

9. Jij komt altijd weg met een all black– outfit

Voor jou geen onbedoelde gothic-look wanneer je een zwarte outfit draagt, want jouw haar brengt genoeg licht aan jouw uiterlijk. Handig natuurlijk, want een zwarte outfit is altijd goed!

10. Een beetje uitgroei hebben is helemaal niet erg

Dit is voor de ladies onder ons die hun haar verven. Blond haar met een beetje donkere uitgroei ziet een heel natuurlijk uit en is zelfs regelmatig een trend. Helemaal niet erg dus als jij niet iedere 3 weken bij de kapper zit om je uitgroei bij te laten werken, het staat je juist heel mooi!

Lees ook: 5x snelle manieren om van statisch haar af te komen