Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 5 nov 2016
Leestijd: 4 minuten

Deze dingen wil je tegen je ouders zeggen, omdat je van ze houdt

Je ouders kennen je als geen ander en houden onvoorwaardelijk van je. Je zegt soms te weinig hoeveel je van ze houdt, wat ze allemaal hebben betekend voor je. Sta je daar wel eens bij stil? Het is je vlees en bloed, ze zijn er áltijd.

1. Dat je dankzij papa weet hoe een man zich gedraagt

Je vader is je grote held waar je als klein meisje al tegenop keek, een echte superman. Hij heeft het goede voorbeeld gegeven om een sterke, wijze en lieve gentleman te zijn. Niet zo gek dat jij mannen vergelijkt met je vader, misschien wel onbewust.

Maar jij hebt van huis uit meegekregen hoe een man zich moet gedragen en daarom zul je dat bij jouw vriendje ook terug willen zien. Daar kun je je vader ontzettend voor bedanken.

2. Dat je je mama bedankt voor haar steun

Mama is degene die altijd klaar stond voor jou en je broertjes en zusjes. En dat is soms een hele klus voor haar met al die veeleisende kinderen. Of je nu niet bij de bovenste plank kon of je bleef zitten, je wist zeker dat je moeder altijd achter je zou staan en je onvoorwaardelijk zou steunen.

Ze geeft je advies bij elke keuze die je maakt en je kunt altijd op haar rekenen. Bedankt mam.

3. Dat je elke dag aan ze denkt

Of je nu nog bij je ouders woont of tweehonderd kilometer verderop, je ouders mogen best weten dat je elke dag wel eventjes aan ze denkt. Misschien heb je het heel druk met je baan of met je hectische sociale leven. Daardoor kan quality time met je ouders er wel eens bij inschieten. Maar ze waarderen het vast als je zegt dat je wél aan ze denkt. Ze zijn immers je vlees en bloed.

4. Dat je waardeert wat ze allemaal voor je hebben gedaan

Dit zeg je waarschijnlijk veel te weinig, maar ga maar eens na wat je ouders vanaf jouw geboorte allemaal voor je hebben betekend. Veel hè? Daar kun je ze wel duizend keer voor bedanken. Zelfs de kleine dingetjes die onopgemerkt voorbij gaan zijn van grote waarde voor jou. Je mama die je troost bij een gebroken hart of papa die je fietsband plakt. Probeer wat vaker ‘dankjewel’ tegen ze te zeggen, ze verdienen het.

5. Dat je van ze houdt van de maan en weer terug

Ook zoiets wat veel mensen eigenlijk niet vaak genoeg tegen elkaar zeggen. Terwijl het zo simpel is: ik hou van je. Als je het al wel vaak genoeg zegt dan ben je goed bezig, want zij houden ook onvoorwaardelijk van jou. Ook al zeg je het af en toe, die drie woordjes zijn van grote waarde en geeft je ouders zeker weten een heel goed gevoel.

6. Dat je weet dat ze veel hebben opgeofferd voor jou

Je beseft het je misschien niet, maar kinderen hebben betekent veel opgeven. Je ouders hebben jou altijd op de eerste plek gezet, jouw behoeftes voor hun eigen behoeftes geplaatst. Ze maken beslissingen gebaseerd op wat goed is voor jou en minder voor zichzelf.

Moet je je eens voorstellen dat jij dat allemaal zou moeten. Het is echt heel erg lief van ze. Bedank ze voor het feit dat ze jouw leven altijd heel erg belangrijk vinden. Het zijn helden.

7. Dat ze jou hebben gemaakt tot wie je bent

Wees altijd trots op de persoon die je bent. Maar een heel groot gedeelte heb je te danken aan je ouders, die altijd probeerden het goede voorbeeld te geven en je normen en waarden te leren. Vriendelijk zijn, liefde geven, vechten voor je rechten en altijd geloven in jezelf.

Het zijn lessen die je hebt meegekregen van je ouders. Je respecteert ze en zij respecteren jou. Daarom mag je best tegen ze op kijken en ze als jouw grote voorbeelden zien.

8. Dat je ze mist als je ze lang niet hebt gezien

Ver van je ouderlijk huis zijn kan leuk zijn. Of je nu op vakantie bent of op jezelf woont, je bent een zelfstandig mens. Of je nu heimwee hebt en je ouders het liefst dicht in de buurt hebt of je hebt hier geen last van: je zult ze missen.

De fijne gesprekken, de lekkere maaltijd die mams voor je kookt of pap die je altijd helpt met technische klusjes. Op een gegeven moment ga je het allemaal missen en waardeer je des te meer wat ze allemaal voor je doen.

Pap en mam, jullie zijn the best.

Lees ook: 11 redenen waarom het hebben van een nichtje GE-WEL-DIG is