Rosa Tettero
Rosa Tettero Beauty en Style 1 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Met deze 7 geheimen steil jij je haar zonder het te beschadigen

Een keer je haar steilen zonder dat je prachtige lokken beschadigen? Dat kan nu zonder chemische stoffen, föhn en stijltang. Vrouwen steilen hun haar al decennia lang zonder gebruik van keramische platen en andere poespas. Met deze zeven geheimen van hairstylisten kom jij een heel eind. Het steilen van je haar zonder warmte werkt misschien niet voor iedereen. Meisjes met sterk golvend haar of een krullende haardos hebben waarschijnlijk wel een stijltang nodig, aldus senior stylist in New York, Jill Engelsen. De trucs zijn vooral bedoeld voor meiden met natuurlijk golvend, medium tot fijn haar.

Als jij opzoek bent naar dé oplossing om je haar te steilen zonder het risico te lopen schade aan te brengen dan zijn hier zeven professionele geheimen om steil haar te krijgen zonder het gebruik van hitte.

1. Gebruik de juiste shampoo en conditioner

Scunci’s celebrity stylist Laura Polko legt uit dat het heel belangrijk is om te beginnen met een goede shampoo en conditioner speciaal gemaakt voor steil haar. Was je haar en probeer zoveel mogelijk vocht uit je haar te krijgen en breng dan een gladmakende crème of een conditioner aan die in je haar kan blijven zitten. Gebruik om te eindigen een gladmakend serum of olie, afhankelijk van je haartype.

2. Gebruik een ultra-absorberende handdoek

Jill Engelsen zegt dat deze techniek het beste werkt bij fijn tot medium haar dat recht of lichtgolvend is. Hoewel het uren kan duren tot je haar droog is, kun je met behulp van een absorberende stof zoals de Aquis handdoek heeft, je haar snel laten drogen zonder dat je schade of kroeshaar veroorzaakt door een föhn.

3. Blijf je haar borstelen tot het droog is

Voor lange tot medium haarlengtes die gemakkelijk te steilen zijn, borstel je natte haren en houd je haren om de paar minuten strak naar beneden met je handen. Maak het af met olie of een vettige wax op waterbasis die je voor steil haar gebruikt. Smeer dit alleen aan de uiteinden van je haar om het glad te strijken. Het zorgt voor glanzend en glad haar en droogt niet uit. Daarnaast raadt stylist Jill de Wet Brush aan.

4. Wikkel je natte haar rond je hoofd en wacht

Het klinkt misschien een beetje gek, maar celebrity hairstylist Ricardo Rojas vertelt dat zijn zussen in Argentinië vroeger altijd hun haar droogden met koude lucht en een techniek gebruikten die ‘toca’ heet. Je begint met het drogen van je haar met koude lucht -bijvoorbeeld met een föhn – tot het bijna droog is, dan pak je plukken haar en pin je ze vast rond je hoofd zodat ze om je hoofd zijn gewikkeld. Ricardo’s zussen werden de volgende ochtend wakker met recht en zijdeachtig haar.

5. Gebruik grote haarkrullers

Voor lang haar heb je ongeveer zes grote haarkrullers nodig die je in handdoek-droog haar aanbrengt. Kam je haar en wikkel je haar in de breedte plat tegen de roller en zet de roller vast met twee klipjes aan elke kant. Gebruik plastic rollers in plaats van klittenband of schuim. Daarmee creëer je een gladder effect.

6. Gebruik de juiste producten

Je kunt het beste anti-pluisproducten gebruiken. Zo wordt je haar mooi glad en ziet het er steiler uit. Het helpt tegen kroeshaar.

7. Zet je föhn op een koude stand

Stylist Ricardo raadt een föhn aan waarmee je ook met koude lucht kunt föhnen. De koude lucht zorgt er namelijk voor dat de schubben van je haar sluiten en dat betekent geen pluishaar. Gebruik de föhn in combinatie met een borstel en je vingers om je haar steil te maken. Wanneer je haar helemaal droog is, kun je een natuurlijk product zoals kokosolie gebruiken om een mooie glans te krijgen.

Lees ook: Cleansing conditioner is hot voor je haar en wij vertellen je waarom