Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Sterrenbeelden 24 feb 2022
Leestijd: 5 minuten

Deze plant moet jij in huis hebben volgens je sterrenbeeld

Zijn wij de enigen die in elke kamer en overal in die kamer planten willen hebben staan? Of ben jij ook zo? Een plant geeft een sfeer aan je kamer en maakt het gelijk een stuk gezelliger. Toch is het vaak lastig om te kijken welke plant bij jou past. Ook moet je natuurlijk nadenken over de verzorging want het is zonde als ze na twee weken al dood zijn.

Welke plant bij jou past als persoon?

Ram: Cypripedioideae

Deze plant kun je beter online bestellen.. aangezien deze naam echt niet uit te spreken is. Deze plant past bij een Ram, omdat een Ram avontuurlijk, onafhankelijk en ambitieus is. Een Cypripedioideae is een bloem die veel aandacht krijgt door zijn schoonheid, maar het niet nodig heeft. Terwijl de Ram op avontuur is, redt de plant zichzelf prima.

Stier: Cactus

Een Stier is volhardend, eerlijk, koppig, stabiel en stoer. Zo ook de Cactus, waar je niet makkelijk van wint. Met zijn stekelige uitstraling is hij ook stoer, maar zacht van binnen. Net als een Stier! Ook is de Cactus stabiel en laat hij je dus niet snel in de steek, veel water heeft deze plant namelijk niet nodig.

Tweeling: Philodendron

Een Tweeling houdt er op zijn tijd van om in de aandacht te staan, maar soms dus ook juist even helemaal niet. Ook is een Tweeling veelzijdig en schakelt vaak moeiteloos over van onderwerpen of groepen. Een Philodendron is veerkrachtige plant en past zich bij verschillende lichtomstandigheden aan. Wel staan ze het liefst in het licht, maar niet direct.

Kreeft: Mimosa Pudica

Ook wel een Kruidje-roer-mij-niet genoemd. Een Kreeft is een persoon die wat agressief over kan komen zijn, is ook vaak emotioneel, maar óók sympathiek. Whut? De Mimosa Pudica is een gevoelige plant en past daarom heel goed bij de Kreeft. Wanneer je een Mimosa Pudica aanraakt, reageert hij meteen door zijn bladeren op te vouwen. Geef je deze planten goed licht, dan blijven ze leven. Doe je dit niet, dan worden ze verdrietig en gaan hun bladeren hangen.

Leeuw: Ficus Lyrata

Deze plant kan je ook kennen als de vioolbladplant of tabaksplant. De Ficus Lyrata is een grote en prachtige boom die in elke ruimte opvalt. Ze willen aandacht, maar ook weer niet te veel. Net als een Leeuw, die worden namelijk vaak gezien als onafhankelijk, warm en uitbundig. Ze willen mensen om zich heen en soms juist weer alleen zijn. Houd dus niet te veel van deze plant.. Om ze in leven te houden hebben ze veel water nodig, moeten de bladeren soms schoongemaakt worden en eens in de zoveel tijd moet je ze verpotten.

Maagd: De rubberboom

Een rubberboom heeft een luchtzuiverende functie en heeft verzorging nodig, maar heeft geen enorme gebruiksaanwijzing. Precies wat een Maagd nodig heeft. Een Maagd is namelijk iemand waar mensen heen gaan met hun problemen. Fijn natuurlijk als je zo’n iemand bent, maar het kan wel voor druk zorgen. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over je rubberboom.

Weegschaal: Tillandsia

Een Tillandsia is een luchtplantje, deze plant leeft dus van lucht. Weegschalen zijn graag onder de mensen en worden soms als een beetje lui gezien. Daarom is het luchtplantje perfect voor hen. Dit plantje leeft dus van lucht en groeit lui (niet snel), ook kan je hem overal neerzetten. Als de plant binnen staat heeft hij wel één keer per week wat druppels water nodig.

Schorpioen: Sansevieria

Schorpioenen zijn aanpasbaar, veelzijdig en veerkrachtig, net zoals de Sansevieria. Dit is namelijk is een sterke, veerkrachtige plant die kan groeien onder verschillende omstandigheden. Wanneer je deze plant te weinig water geeft past hij zich aan en andersom ook.

Boogschutter: Alocasia

Boogschutters zijn avontuurlijk, trekken vaak rond en zijn onafhankelijk van aard. De Alocasia is net als de boogschutter extravert, maar heeft ook veel liefde en verzorging nodig. De Boogschutter zal er alles aan doen om de plant in leven te houden.

Steenbok: Kalanchoë Pinnata

Nog zo’n plant met een onmogelijke naam. Deze plant is net zoals de Steenbok onmogelijk te stoppen. De Kalanchoë Pinnata wacht niet op anderen om te groeien en kan zich vermenigvuldigen via de broedplantjes en de stengels van bladeren. Steenbokken hebben super veel zelfdiscipline en hebben de touwtjes altijd in eigen handen. Daarom past de Kalanchoë Pinnata plant zo goed bij hen.

Waterman: Photos

Deze plant kan je ook kennen als een drakenklimop. Een Waterman heeft een kleurrijke persoonlijkheid en houdt er niet van om beperkt te worden in zijn doen en laten. Net als deze hangende plant. Door zijn witte bloemen is het een vrolijke plant en doordat hij hang kan niemand hem tegenhouden. Hij groeit namelijk hoe hij zelf wil, net zoals een Waterman.

Vissen: Graslelie

Vissen zijn rustig, kunnen goed luisteren en zijn heel empatisch. Ze hebben niet zoveel aandacht nodig en lijken daarom wel een beetje op een graslelie. Daarom past de plant zo goed bij ze. Ben je een keer vergeten om de graslelie water te geven? Maakt helemaal niet uit, deze plant redt zichzelf wel.

Oeps: deze fouten maken we allemaal bij het verzorgen van onze planten