Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 16 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

Deze situaties herkent íedere ‘overthinker’

Je kunt uren nadenken over mogelijke uitkomsten. Je kunt dagen tobben over dat ene zinnetje. Je hebt analyseren onder de knie als geen ander en impulsief is een woord dat zelden gebruikt wordt om jou te beschrijven. Hier zijn wat herkenbare situaties voor ‘overthinkers‘:

Een berichtje terugsturen

Je hebt die ene leuke jongen aan de bar je nummer gegeven en ontvangt eindelijk een berichtje van hem. Je wil niet te gretig lijken, dus open je het niet gelijk. Maar nu dat die dertig seconden voorbij zijn, moet je iets terugsturen. En niet zomaar iets. Néé, een berichtje waarmee je laat zien dat je sexy, cool, grappig, nonchalant en girlfriend material bent. Je hebt de gehele tekst al drie keer verwijderd om opnieuw te beginnen. Misschien is het beter om bij je eerste ingeving te blijven, die zijn meestal toch het beste.

Verborgen betekenissen zoeken

Jij bent een pro in analyseren. Je zoekt betekenis achter elk woord dat hij heeft gebruikt, wetende dat mannen niet altijd precies zeggen wat ze echt bedoelen. Je hebt verschillende vriendinnen al aan de lijn gehad, om je gevoelens te bevestigen. Als je er echt niet uit komt en verdrinkt in de mogelijkheden, is het misschien handig om beter te letten op lichaamstaal. Vaak zegt dat meer dan wat er daadwerkelijk uit zijn mond komt.

Een outfit kiezen

Een kledingkast vol kleding en je hebt niets om aan te trekken. Je kleding ligt intussen overal en je hebt elke combinatie wel uitgeprobeerd, maar het lukt je niet om die ene alleszeggende outfit te vinden. Dat rokje, die in de winkel zo perfect leek te passen, maakt nu je billen plat. Je go to topje is onvindbaar en alles lijkt je buik te accentueren. Begint de tijd te dringen en heb je nog steeds niks? Ga dan altijd voor de LBD (little black dress).

Peinzen om de stilte

Je hebt een fantastisch berichtje weten te versturen en hij reageert niet. Maar je kunt zien dat hij het gelezen heeft. Je blijft je telefoon checken, ondanks dat je dondersgoed weet dat je nog niets hebt ontvangen. En je hoofd kan het niet laten om alle mogelijke redenen te bedenken waarom hij je aan het ‘negeren’ is. Zoek even afleiding, want hoogstwaarschijnlijk heeft hij het even te druk om een gesprek te beginnen en zit er geen verborgen betekenis achter zijn stilte.

Eindeloos piekeren

Je hebt eindelijk een knoop doorgehakt, maar nu begin je je af te vragen of het wel de juiste keuze was. De vraag ‘wat als’ blijft door je hoofd spoken en als je in bed ligt zijn je gedachtes je ergste vijand. Probeer het los te laten. De keuze is al gemaakt en piekeren gaat daar niets aan veranderen. En gezien je de meest afschuwelijke uitkomsten al voor jezelf hebt bedacht, zal het waarschijnlijk nog meevallen ook.

Het leven van een overthinker lijkt misschien ingewikkeld, maar het betekent ook dat je altijd voorbereid bent. Jij denkt altijd tien stappen vooruit. Steek die maar in je zak.

LEES OOK: Zo stop je voor eens en altijd met het verlangen naar berichtjes van hem