Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 21 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit is de ultieme zondag reset checklist (lekker uitbrakken vandaag?!)

Hoe ga je je nieuwe week goed tegemoet? Door deze checklist af te vinken! Hoe chill het weekend ook hoort te zijn, het kan helpen om op de zondag bepaalde dingen te doen die je week zullen verlichten. Want we hebben nu eenmaal allemaal veel te doen door de weeks, dus deze tips en tricks zijn wel zo fijn.

Even lekker bijkomen deze zondag

Met deze zondag reset checklist begin je je nieuwe week op zijn best! Helemaal omdat je waarschijnlijk dit weekend vast wel een feestje hebt gehad. Horen wij daar Lowlands? Strafwerk? De Parade? LatinVillage?

Je moet toch een beetje bewegen

Een hele zondag in bed doorbrengen is fijn en soms ook noodzakelijk. Maar vaak voelen we ons stukken beter wanneer we dat lichaam toch een beetje in beweging brengen. Dit betekend niet dat je op zondag een zware work-out hoeft te doen hoor, lekker wandelen met vriendinnen is natuurlijk ook helemaal prima.

Snel opruimen helpt écht een hoop

Als onze kamer of onze woning een puinhoop is dan is dat vaak mentaal ook zo. Gebruik daarom je zondag om toch hier en daar wat op te ruimen. Je zult zien dat je je nieuwe week zoveel relaxter begint. Eerder schreven we een artikel over hoe je heel easy en snel lekker makkelijk aan opruimen kunt doen.

Was je make-up borstels

Dit ga je door de weeks namelijk echt niet doen. Terwijl onze make-up borstels een echte bron voor bacteriën kunnen zijn. Wil jij puistjes de baas zijn? Zorg dan dat je elke zondag even snel de borsteltjes wast.

Doe mindful activiteiten

Meditatie is leuk, maar niet voor iedereen. Maar jezelf herinneren aan de fijne dingen in het leven is altijd een goed idee. Dit kun je doen: diep ademhalen, focussen op je zintuigen, een wandeling maken, afspraken met maken met een geliefde of dankbaarheid uitspreken. Dit zijn goede manieren om je nieuwe week zo fresh mogelijk te beginnen.

Luieren in bed

Van alle dagen in de week is zondag hier de meest geschikte dag voor. Gun jezelf de rust die je door de weeks niet of nauwelijks krijgt. Chill alleen of met vriendlief in bed. Het is ook gezellig om met vriendinnen een film in bed te kijken. Dit is natuurlijk heerlijk cozy op zondag.

Verwen jezelf

Maak bijvoorbeeld heerlijke banaan pannenkoeken of ontbijt muffins. Hier heb je door de weeks geen tijd voor, maar nu wel! Een lekkere Tony Chocolonely reep is op zondag ook zeer gewenst!

Trek grenzen

Heb je even geen zin in dat zoveelste socialize momentje? Hee, het is meer dan oké om even voor je eigen rust te kiezen. Dat kan iedereen begrijpen als je dit even toelicht. Voel je niet verplicht om altijd maar aan andermans verwachtingen te voldoen. Jouw rust en oplaadmomenten zijn van belang.

Maak een doel voor de week

Dit kan zo motiverend werken. Wat is het dat jij deze week wil bereiken? Is het sporten, vrijwilligerswerk of quality time met je vriendinnen hebben? Schrijf het op en maak het helder voor jezelf. Op deze manier streef je doelen veel eerder na en houd je jezelf accountable.

Massage

Geef jezelf een mini massage, of vraag of jouw partner dit doet. Heerlijk en ontspannend, als je het ons vraagt altijd een goed idee!

Ga vroeg naar bed

Wat zul jij jezelf dankbaar zijn als je wekker maandag vroeg gaat en je toch voldoende uurtjes geslapen hebt. Dat zorgt ervoor dat je je week knallend tegemoet gaat!

Eet iets wat je écht lekker vindt

Of het nou een brakke dag is of niet.. iedereen wordt blij van lekker eten. Of dit nou een gezonde curry, een vet frietje, een italiaanse pasta of een bord spinazi is.. dat maakt niet uit. ‘T zorgt ervoor dat jij blij bent en dat is wat telt.

Heb jij wat aan deze checklist?!

YES! Volgens psychologen is dit dé checklist voor de ware liefde in je leven