Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Seks 7 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Graag gedaan: van deze voedingsmiddelen ervaar je meer genot tijdens seks

Er gaan veel verhalen rond: zo zouden aardbeien en chocola ervoor zorgen dat je zin krijgt in seks en van ananas zou je vagina lekker gaan ‘smaken’. De vraag is of verschillende voedingsproducten wel écht invloed hebben op je seksdrive. Volgens experts zijn er inderdaad een aantal stoffen in voeding die ervoor kunnen zorgen dat jij meer zin én dus vaker plezier in bed hebt.

Wij zetten die tien (!) voedingsmiddelen voor je op een rijtje.

Voedingsmiddelen die het genot van seks bevorderen

In een aantal voedingsmiddelen zitten voedingstoffen die de bloedsomloop in je lichaam bevorderen en de hormonen in je lichaam positief kunnen beïnvloeden. Toch zal eten niet alles doen om fijne seks te hebben.. kijk vooral naar wat jij fijn vindt en communiceer met je (bed)partner. Daarnaast geldt de regel: een gezond lichaam betekent vaak een redelijk gezond libido. Groente en fruit eten is daarom belangrijk! Daarnaast zijn er nog andere dingen die je kunt eten. Deze tien voedingsmiddelen hebben voedingstoffen die je seksleven kunnen helpen.

Biologische ‘rauwe’ honing

In honing zit een mineraal genaamd borium en dit mineraal helpt de natuurlijk productie van testosteron. Elk geslacht heeft een combinatie van geslachtshormonen en testosteron heeft invloed op het libido van zowel man als vrouw. Drink dus een kopje honing met thee, let er wel op dat het biologische honing moet zijn. Rauwe honing kan je bij de Holland & Barrett kopen.

Maca

Hier heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Deze Peruaanse groente, die vaak als supplement wordt gebruikt, heeft een energie-en libidoverhogende werking. Maca kan je bij de Holland & Barrett kopen.

Bessen

Verschillende soorten ‘bessen’ zoals aardbeien en frambozen bevatten zink en dit is een stof die belangrijk is voor het reguleren van het testosteron-niveau. In bosbessen zitten stoffen zoals anthocyanines, die de seksuele functie verbeteren. Uit een onderzoek bleek dat mensen die bosbessen aten na drie weken al een verhoogde bloedstroom hadden. Een verhoogde bloedstroom betekent meer plezier in bed.

Saffraan

Vanaf nu moet je het kruid saffraan over al je geroosterde groenten doen en in je saladedressing. Dit kruid heeft chemicaliën die de erectiestoornissen bij mannen verbeteren en bij vrouwen ervoor zorgen dat seks minder pijn doet. Met als gevolg: fijnere seks. You’re welcome.

Oesters

Als je oesters lekker vindt heb je geluk want dit voedingsmiddel stimuleert namelijk het stofje dopamine en dit verhoogt het libido.

Watermeloen

Je zal wel denken: watermeloen bestaat toch bijna alleen maar uit water? Dat is ook waar, watermeloen bestaat voor 92 procent uit water, maar de overige 8 procent bestaat uit veel voedingstoffen. Watermeloen bevat seksueel versterkende aminozuren en wie vindt watermeloen nou niet lekker?!

Fenegriek

Fenegriek zal vast een kruid zijn waar je nog nooit van hebt gehoord. Dit is wel een gezond kruid want zo zitten er chemicaliën in die lijken op oestrogeen en testosteron. Ook is het een bron van zink, het bevat dus allemaal stoffen die het libido verhogen. Fenegriek kan je bij de Holland & Barret kopen.

Rode wijn

Nog een reden om een glas rode wijn in te schenken…vervelend zeg! Rode wijn eet je natuurlijk niet maar dit mag niet missen tussen het rijtje. Rode wijn bevat een stof genaamd quercetine, dit kan voor een verhoogd libido zorgen.

Knoflook

Dit is niet het eerste voedingsmiddel waar je van zou denken dat het je seksleven helpt. Zoenen met iemand die zojuist knoflook heeft gegeten is namelijk niet het lekkerste wat er bestaat. Toch bevat knoflook stoffen die cortisol verlagen en wanneer je cortisol laag is wordt je genot vergroot.

Avocado

Avocado is goed voor heel veel dingen verschillende dingen! Ook vergroot het ook je genot tijdens seks. Avocado’s zitten vol vitamine E, dit is een antioxidant die helpt bij het verwijden van je bloedvaten. Hoe wijder je bloedvaten hoe groter de bloedtoevoer. Dus ook de toevoer naar je geslachtsdelen! Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer gevoeligheid op deze plekken ervaart.

6 belangrijke lessen over seks die iedereen moet leren