Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom het een geweldig idee is om te daten met een Italiaan(se)

Ciao bella, ciao principessa en ciao fidanzata‘. Alle mogelijke bijnamen die jouw Italiaanse lover je zal geven als jullie elkaar na een paar dates nog steeds helemaal zien zitten. Kom jij een leuke Italiaan(se) tegen op een datingapp? Swipe hem of haar dan vooral naar rechts want van daten met een Italiaan ga je écht geen spijt krijgen.

In november 2021 woonden er maar liefst 63.918 Italianen in Nederland. Daar moet toch wel de ware tussen zitten voor jou?

Waarom daten met een Italiaan(se) zo geweldig is

Ga op zoek naar de beste Italiaanse restaurants van ons land, want daar sla je ongetwijfeld een leuke lover uit Italië aan de haak. Waarom dat zo geweldig is? Lees en oordeel zelf.

1. Die sexy tongval

Gaat er iets boven de Italiaanse taal? Wat ons betreft niet. Des te leuker als de Italiaan met wie je date nooit meer helemaal van dat prachtige accent afkomt.

2. Elke avond lekker eten

Want die Italianen kunnen koken, net zoals La Mamma! Nooit meer AVG’tjes voor jou aan tafel, maar de lekkerste spaghetti vongole, lasagne, pizza tartofato en tiramisu.

3. Op vakantie naar Italië

Drie keer raden waar jij naartoe gaat op vakantie. Juist, Italië. En dat elk jaar opnieuw. Je Italiaanse lover laat jou vast met plezier Rome, Milaan en de Amalfikust zien. Met een beetje geluk woont jouw schoonfamilie nog in Italië, lekker vaak op bezoek!

Italiaan toch niks voor jou? 5 redenen waarom het een fantastisch idee is om te daten met een psychologie student.

4. Macho gedrag

Is niet altijd leuk, maar tóch (heel stiekem) gaan we best een beetje aan op dat macho gedrag. Want hoe heerlijk is het dat hij die jaloezie een beetje laat zien als iemand anders met jou flirt. Eerlijk?

5. Nooit meer smerige koffie in huis

Want dat kan dus echt niet als je (uiteindelijk) gaat samenwonen met een Italiaan. Zelfs de Nespresso cupjes zullen plaats moeten maken voor een joekel van een Lavazza koffie- en bonenmachine. Più che benvenuto!