Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Twitter gaat los over deze briefschrijfster van boer Evert en dit is waarom

In het programma Boer Zoekt Vrouw gaan vier boeren en één boerin opzoek naar de liefde. Gisteravond was alweer de tweede aflevering van het nieuwe seizoen te zien en daar gingen wij natuurlijk even goed voor zitten. In deze aflevering kwamen de briefschrijfsters en schrijvers langs voor een speeddate met hun boer of boerin. Na de uitzending verschenen er op Twitter al gauw uiteenlopende reacties over één van de briefschrijfsters van boer Evert.

Wij vertellen je waarom.

Boer Evert

Boer Evert is 58 jaar oud en is melkveehouder in Drenthe. Hij is opzoek naar iemand met humor waarmee hij kan lachen. Evert is zelf wat verlegen, dus iemand die bij hem het gesprek op gang weet te houden is zeer gewenst. Zo iemand als Maud dus, die Evert wist te verrassen met een ingesproken brief. Wanneer Maud de ruimte binnen komt lopen waar de speeddate plaatsvindt, stapt ze op Evert af en vraagt ze of ze zijn handen mag vasthouden. “Mooie handen, echt grote knotsen”, zegt ze tegen boer Evert.

Reacties

Boer Evert vindt Maud zo leuk dat hij een minuut bij de date smokkelt. Ook wil hij haar na de speeddate graag meenemen naar de dagdate, die we volgende week te zien gaan krijgen. De meningen op Twitter zijn verdeeld. Waar de helft van de kijkers dit écht niet zag aankomen, vindt de andere helft van de kijkers het heerlijk dat Maud nog in het programma blijft omdat ze ‘voor goede televisie zorgt’:

Boer Zoek Vrouw

Het is een van de best bekeken datingshows op de Nederlandse televisie: Boer Zoekt Vrouw. De zoektocht naar de liefde van deze ongemakkelijke, norse maar lieve boeren, zoals boer Evert, blijft geweldig om naar te kijken. Naast dat we dit jaar de boeren en boerin op televisie kunnen volgen, is er ook een webserie die vijf boeren volgt die minder brieven hebben gekregen dan de deelnemers op televisie.

Boer Zoekt Vrouw is elke zondagavond om half 9 op NPO1 te zien.

Twitter gaat los over boer Jouke uit Boer Zoekt Vrouw en dit is waarom