Omani McDaniels
Omani McDaniels Love & Seks 28 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom relaties die uit vriendschappen ontstaan zo ongelooflijk geweldig zijn

Een relatie beginnen met een goede vriend is altijd een risico. Je wilt niet dat een vriendschappelijke relatie kapot gaat, doordat je de grote stap waagt. Maar in sommige gevallen kan het juist een liefdesverhaal tot stand brengen waar The Notebook jaloers op zou zijn. Hier een aantal redenen waarom een relatie met een goede vriend beginnen zo mooi kan zijn.

Jullie kennen elkaars minpunten

Als je een nieuwe relatie begint dan maskeert de verliefdheid vaak iemands minder leuke kwaliteiten. Wanneer je een relatie begint met iemand die je al jaren kent, dan weet je alles al. Je hebt hem jaren geleden al geaccepteerd zoals hij is en houdt van hem zoals hij is. Hij kent jouw slechte kanten ook en komt niet voor verassingen te staan als je bijvoorbeeld hormonaal bent.

Van flirt tot relatie: zó weet je of je lover oprecht verliefd is of niet

Hij weet precies hoe hij je kan opvrolijken

Als je dan wel een keer een slechte bui hebt, dan heb je geluk dat je lover zo’n goede vriend is. Hij weet precies hoe hij jou uit een slechte bui kan krijgen en wat er gedaan moet worden om jou weer te laten lachen. Jullie hebben jaren van opgebouwde onderonsjes die hij uit zijn mouw kan schudden, waar je geheid van gaat stralen.

Jullie kennen elkaars familie en vrienden al

Je hoeft nooit zenuwachtig te zijn om zijn vriendenkring of ouders te ontmoeten. Die ken je namelijk allemaal al. Je hoeft niet bang te zijn voor frictie of ongemakkelijkheid, want je bent al kind aan huis. En zijn ouders zullen vast super gelukkig zijn dat hun zoon eindelijk heeft toegegeven hoe leuk jij bent.

10 weetjes over relaties die je het liefst al voor je eerste relatie had willen weten

Je weet hoe hij is als vriendje

Jullie hebben elkaar meegemaakt in andere relaties, waardoor je weet wat je kunt verwachten. Hij heeft meerdere malen zijn hart bij jou gelucht en jij ook bij hem. Je weet daarom hoe hij is als lover en wat hij verwacht van zijn vriendin.

Je bent bij hem op je gemak

Er is bij jullie geen gewenningsfase, omdat jullie elkaar al gewend zijn. Hij kent jou van je meest oncharmante kant. Jij hebt namelijk nooit de moeite genomen om je leuker voor te doen dan je bent, om indruk op hem te maken. Hij weet dat je op een date niet alleen een salade eet en hij heeft je vaker dan eens zonder make-up gezien.

Jullie relatie kan alleen maar groeien

Als je al zo close met iemand bent en dan een relatie begint, breng je jullie relatie naar een hoger niveau. Hoe langer jullie met elkaar gaan, des te beter jullie elkaar zullen leren kennen. Jullie weten wat het risico is, maar hebben toch gekozen voor de liefde. En echte liefde is onweerstaanbaar.

Twijfel je of je te snel of juist te langzaam gaat in jullie relatie? Dit hoe is een gemiddelde relatie loopt

cosmopolitan