Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 16 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit zegt de manier waarop jullie elkaars hand vasthouden over jullie relatie

De hand van je lover of date vasthouden lijkt misschien futiel, maar is iets wat super intiem is. Het is vaak de eerste stap die je zet als je elkaar leuk vindt. En na een tijdje samenzijn kan het een teken zijn om elkaar te laten zien hoeveel je om de ander geeft. Maar de manier waarop je elkaars hand vasthoudt zegt ook iets over jullie relatie. Volgens Vanessa Van Edwards, een expert in the Body Language of Love and Dating betekent de manier waarop jullie elkaars handen vasthouden iets. Ze vertelt aan EliteDaily.com wat het precies over jullie zegt:

Als alleen jullie vingers elkaar raken

Het mag misschien lijken of jullie maar een beetje casual met elkaar omgaan, omdat jullie handen elkaar maar losjes raken, maar niets is minder waar. Ja, jullie laten elkaar vrij in het leven, maar jullie weten ook dat de ander er altij is om op terug te vallen.

Waarom? Omdat dit een gebaar is dat je waarschijnlijk maakt als je in aanwezigheid van andere mensen bent. In situaties als het raar zou zijn als je te klef gaat doen. Daarom is het een subtiele manier om elkaar én de rest van het gezelschap te laten zien dat jullie bij elkaar horen.

Als hij beide handen om jouw hand heen vouwt

Dit betekent simpelweg dat hij helemaal crazy about you is. Girl, het zit wel goed met hem.

Hoe meer je iemand aanraakt hoe meer oxytocine er wordt geproduceerd in je lichaam. Dat is een hormoon dat ook wel het knuffelhormoon wordt genoemd en wat er voor zorgt dat je elkaar extreem lief vindt.

Wat hij dus eigenlijk wil zeggen is dat hij je nooit meer kwijt wil en dat hij wil dat jij hetzelfde over hem voelt.

Als je naast elkaar loopt en jullie handen elkaar telkens even raken

Technische gezien houden jullie elkaars hand niet vast, maar jullie hebben wel steeds een klein beetje lichamelijk contact.

Het kan zijn dat het jullie eerste date is en dat jullie elkaar voorzichtig aftasten. Maar, als jullie al vaker uit zijn geweest en elkaar een beetje kennen – en misschien al veel meer lichamelijk contact hebben gehad – dan kan dit erop wijzen dat je wordt gefriend-zoned.

Deze manier van ‘handen vasthouden’ is namelijk niet erg intiem. Het is wel aardig, maar er is geen sprake van een onwijze spanning. Daarom is het misschien ook maar beter als jullie alleen vrienden zijn.

Als hij je hand heel stevig vasthoudt

Je moet ervan houden, maar deze dude is een tikje dominant. Misschien heb je het gevoel dat je hand wordt vermorzeld door de zijne en dan is het een goed idee om hem een beetje de halt toe te roepen. Want het kan namelijk betekenen dat hij je ook mentaal benauwt.

Voor hem is het een teken dat hij de controle heeft. Dat hij dominant is. Hij wil de broek aan hebben. En het is aan jou of je daarop zit te wachten.

Als hij meteen je billen pakt

Tja, als hij al je lover is dan is dit natuurlijk geen probleem. Want ieder meisje wil wel eens tegen de muur aangedrukt worden toch?

Maar als jullie elkaar net kennen en hij de handje-vasthouden-fase overslaat, dan kun je waarschijnlijk al raden dat hij niet al te serieus is. Handen vasthouden is een van de eerste stappen als je intiemer met elkaar wordt. En deze fase overslaan betekent dat hij maar een ding wil: jou in zijn bed.

Het maakt hem niet zo veel uit wat jouw gevoelens zijn. Hij gaat recht op zijn doel af. Hoeft niet verkeerd te zijn, maar wel handig om te weten.

Als jullie vingers in elkaar verstrengeld zijn

Ook bij deze variant komt er veel van het knuffelhormoon in je lichaam vrij. Deze positie betekent dat hij je leuk vindt en op zoek is naar een diepere band. Deze man is het niet te doen om alleen maar een leuke avond. Hij is serieus en gaat er echt voor.

We denken dat dit ook een leuk artikel voor je is: Daten is een spel maar waarom zouden we niet gewoon stoppen met deze date dingen?