Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 15 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Het verhaal achter het litteken: ‘Ik heb mijn borsten van een F-cup naar een D laten verkleinen’

Je kunt je schamen voor je littekens, je kunt er trots op zijn of om lachen. Maar achter ieder blijvend teken van wat ooit een verwonding was, zit een verhaal. Vandaag vertelt Simone haar verhaal over haar borsten.
De littekens lopen rondom Simone haar tepels. Ook onder haar borsten heeft ze een lijn. Ook in haar borsten voelt ze dat ze eraan is geopereerd, ze zijn wat harder door het littekenweefstel. ‘Maar het ziet er super goed uit en ik ben heel erg blij met de keuze voor een borstverkleining,’ vertelt Simone.

Toen haar klasgenootjes nog zo plat als een dubbeltje waren, begonnen de borsten van Simone al flink te groeien. Dat was toen ze in groep 7 zat em ze had meteen door: deze jongens gaan groot worden.

Onzeker door haar borsten

Al snel had Simone een F-cup. En door haar borsten zag ze er al vroeg volwassener uit. Op haar twaalfde werd ze standaard zestien geschat. ‘Dat was aan de ene kant leuk. Maar ook vervelend, want ik kreeg aandacht waar ik toen helemaal niet op zat te wachten. Van jongens en mannen. Ik werd aangestaard en kreeg opmerkingen als ‘oh, Simone, die met die grote tieten’.´

Zwemmen deed Simone niet graag. Op het strand hield ze het liefst een T-shirt aan. Ook nauwsluitende topjes vermeed ze. ‘Dan werd ik gelijk een hoer genoemd. Terwijl ik hetzelfde aan had als andere meisjes. Alleen bij mij viel het meer op.’

Behalve dat haar borsten Simone heel onzeker maakten, had ze er ook fysiek last van. Vooral in haar rug. Als ze in de spiegel keek, zag ze hoe krom haar schouders waren gaan staan door het gewicht van haar borsten.

Simone dacht al heel lang aan een borstverkleining. Maar ze was nog te jong, dus ze moest wachten.

Maar toen voelde ze een knobbeltje in haar borst. In het ziekenhuis werd een biopt afgenomen. Het bleek vier centimeter groot en hij moest eruit. Hoewel het niet levensbedreigend was, had Simone wel zoiets: nu is het genoeg. En ze wist ook: als ik deze operatie aan kan, kan ik die andere operatie ook wel aan.

Nooit meer gevoel in haar tepels, nooit meer borstvoeding

Op het moment zelf was ze dolgelukkig. ‘Toen ik de operatiekamer in werd gereden dacht ik alleen maar: yes, dit is het moment waar ik al die tijd op heb gewacht,’ vertelt ze.

Alsnog viel de operatie, of eigenlijk het herstel daarvan, Simone zwaar. Haar borsten waren zo pijnlijk dat ze niets kon. Ze kon niet naar school. Ze kon niet werken. Ze kon alleen maar thuis zitten en slapen. Het herstel duurde zes weken.

Inmiddels heeft Simone een prachtige D-cup. ‘Ik voel me zoveel beter. Ik zie er slanker uit, zit lekkerder in mijn vel en kan ein-de-lijk een normale bh kopen die niet meteen 100 euro kost. Laatst heb ik gevaren en ik had gewoon mijn bikini aan en geen T-shirt. Door de operatie heb ik geen gevoel meer in mijn tepels. En ik zal nooit borstvoeding kunnen geven. Maar ik ben zo blij met het resultaat. Het is de beste keuze ooit geweest.’

Simone’s borsten na haar borstverkleining.

Wegens privacy redenen is de naam van Simone gefingeerd.

Heb jij ook een verhaal waarover je wilt vertellen op Beautify.nl? Mail dan naar [email protected].

LEES OOK: Het verhaal achter het litteken: ‘Ik had een tumor van 9 kilogram in mijn buik zonder dat ik het wist’