Leigh van der Poorten
Leigh van der Poorten Gezondheid 11 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Aiii! Zo kom je zo snel mogelijk van die vreselijke zuigzoen af

Op het moment dat het gebeurt lijkt het leuk, maar wanneer je de volgende dag in de spiegel kijkt baal je er enorm van. Er zit een gigantische zuigzoen in je nek. En dan zal je ook net hebben dat je naar een familie-etentje moet, oef, ongemakkelijk. Maar geen zorgen, met deze tips ben je voordat je het weet van die vre-se-lijke plek af.

Koel je zuigzoen

Wanneer je je zuigzoen net hebt gekregen, kijk er niet naar en doe er wat aan. Een oplossing kan het koelen van de plek zijn. Wikkel wat ijs in een zak of pak een andere bevroren element. Houd het voor een paar minuten tegen je zuigzoen aan. Doe dit maximaal twintig minuten, je zuigzoen zal al vrij snel weg trekken.

Smeer er arnica op

Arnicazalf bevat doordat het een kruidenzalf is, ingrediënten die ervoor zorgen dat zwellingen worden verminderd. Het kan helpen, maar houd je er niet té veel aan vast. Het zal de zuigzoen in ieder geval meer rust geven, zo verdwijnt hij ook gemakkelijker.

Vitamine K

Vitamine K is goed voor je bloedsomloop. Het bloed dat onder je huid vastzit en ook zichtbaar is, kan door middel van een vitamine K crème weer absorberen. Je zuigzoen heeft hierdoor de mogelijkheid om goed te herstellen.

Tandpasta

Tandpasta kan ook een hulpmiddeltje zijn. Smeer voorzichtig wat tandpasta op je zuigzoen en laat het enkele minuten intrekken. Haal het er vervolgens met wat warm water vanaf. Wanneer je geen resultaat ziet, herhaal dit dan een dag later nog een keer.

Masseren

Is de schuldige nog in de building? Maak hem dan eventjes duidelijk dat hij aan het werk moet voor zijn daden. Meneer mag jou namelijk even masseren.

Wanneer je de plek masseert, brengt het je bloedsomloop weer op gang. De schade zal op deze manier beperkt zijn.

Make-up

Mocht dit állemaal niet helpen, is er altijd nog een oplossing. Ga flink aan de gang met je concealer en poederkwast. Op deze manier kun je hopelijk voor je familie verbloemen dat jij een redelijk wilde nacht hebt gehad….

LEES OOK: Liefde A-Z: waarom zoenen zoveel intiemer is dan seks

Wikihow