Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Nieuws 6 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn nou dé verschillen tussen het mannelijk en vrouwelijk orgasme

Er wordt vaak gezegd dat het orgasme van de man en de vrouw totaal verschillend zijn. We halen je direct even uit die natte droom, want dat is niet waar. Het gevoel van het orgasme is vrijwel hetzelfde, maar er zijn wél andere grote verschillen tussen onze hoogtepunten.

Het gevoel is hetzelfde

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan in de late jaren negentig en daar kwam allemaal uit dat het gevoel van het orgasme bij man en vrouw vrijwel gelijk is. Zo hebben mannen én vrouwen samentrekkingen van de bekkenbodemspieren tijdens een orgasme. En ook de omschrijvingen die mannen en vrouwen gaven aan hun orgasme kwamen overeen. Zo werd er gesproken van vuurwerk en het ´achtbaangevoel´.

Maar deze verschillen zijn er wél

Hoewel het gevoel vrijwel indentiek is bij vrouwen en mannen, zijn er wel wat interessante verschillen:

  1. Het orgasme van de man is tussen de 3 en 10 seconden. Bij vrouwen is het gemiddelde orgasme maar liefst 20 seconden.
  2. Mannen moeten tussen de 15 en 30 minuten wachten voordat ze een tweede orgasme kunnen krijgen. Vrouwen daarentegen kunnen dírect na een orgasme wéér een orgasme krijgen.
  3. Mannen komen tijdens seks 85 procent van de keren tot een hoogtepunt. Bij vrouwen is dit een stukje lager met 62 procent.
  4. Vrouwen hebben tijdens hun menstruatie de beste orgasmes. Mannen daarentegen hebben geen bepaald moment het beste orgasme, eigenlijk is het voor hun áltijd een goed moment.
  5. In een notendop: Mannen komen makkelijker klaar, maar wij vrouwen kunnen daarentegen váker achter elkaar klaarkomen en onze orgasmes zijn langer. Yes, we won again.

    Mannen zijn niet voor niets onder de indruk van ons orgasme:
    7 redenen waarom mannen zich fascineren over ons orgasme