Leigh van der Poorten
Leigh van der Poorten Beauty en Style 24 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom vrouwen die rode lipstick dragen winnen in het leven

Wat kan rode lippenstift toch mooi zijn. Echter voelt niet iedere vrouw zich altijd maar op haar gemak wanneer ze rode lippenstift draagt. Maar twijfel niet, rode lippenstift is prachtig. Naast dat je meer vertrouwen en respect op de werkvloer krijgt, worden mannen ook nog eens helemaal wild van vrouwen met rode lippen. Rode lipstick heeft een magisch effect. We weten natuurlijk dat de kleur rood iets teweeg brengt bij mensen. En als je het als vrouw op je lippen smeert, gebeuren er al helemaal fantastische dingen.

Meer vertrouwen en respect

Niets is fijner dan gerespecteerd worden op de werkvloer. Naast dat vrouwen natuurlijk sowieso overrulen op het kantoor, helpt make-up, afgemaakt met een mooie rode lipstick ook mee. Mooie mensen worden gezien als intelligent en goed in de werksferen. Daarnaast helpt mooie en pure make-up vrouwen meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit blijkt uit een onderzoek over het gebruik van make-up bij vrouwen.

Onderzoeker Sarah Vickery is van mening dat er momenten zijn dat je als vrouw wilt laten zien dat je de baas bent. Vrouwen moeten niet bang zijn dit te doen. Met het gebruik van een donkere lippenstift kom je semi-streng, zelfverzekerd en sexy over. Niets kan je op dat moment uit de weg slaan. Who run te world?

Je bent om op te eten

Wanneer je rode lippenstift draagt zijn je lippen de sterspelers van je make-up. Het is uitdagend en het maakt iets los bij andere mensen, en dan voornamelijk bij het mannelijke geslacht. Mannen kijken graag naar een vrouw haar lippen en vinden de rode kleur vrouwelijk en sexy. Onderzoek wijst uit dat mannen die vrouwen met rode lippen zien, sneller denken aan seks. Antropologen zijn van mening dat hoe roder de lippen van de vrouw zijn, hoe gezonder de vrouw is en hoe vruchtbaar ze daarom is.

LEES OOK: Huh? Zorgt het dragen van rode lippenstift voor het maken van meer selfies?