Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 23 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

De 5 redenen waarom familie zó veel belangrijker is dan geld

Je kunt de mooiste designertassen hebben, vakantiehuizen over de hele wereld en in een mooie grote villa wonen. Dat is natuurlijk heel fijn. Maar je bent pas écht rijk met je familie. Deze mensen houden van jou en jij houdt van hen, hoe gek ze je af en toe ook maken. Het is je eigen vlees en bloed. Dit zijn de 5 redenen waarom familie zó veel belangrijker is dan geld.

1. Je kunt altijd rekenen op je familie, ook al valt er op je rekening niets te rekenen

Ook al heb je geen cent te makken, je familie zal er altijd voor je zijn. Een slechte investering kan je veel geld kosten. Een verkeerde keuze zal je niet je familie kosten. Zij zullen onvoorwaardelijk achter je staan en je doet er alles aan om ze niet uit het oog te verliezen. Als puntje bij paaltje komt, wie staat er dan klaar om je uit de brand te helpen?

2. Loyaliteit kent geen prijskaartje

Wie geeft er nu écht om jou en zal altijd achter je staan? Je bent vast wel eens bedonderd door een vriendin, waarvan je dacht ze je bestie was. Ook je familie zal je wel eens op het kastje jagen en je helemaal gek maken voor geen enkele reden.

Maar, zij zijn ook degene die voor je opkomen wanneer jou onrecht is aangedaan. Ze zullen je daarnaast nooit opzettelijk kwetsen. Iemand vertrouwen is een proces waar je doorheen moet, maar jij kent je familie al vanaf je geboorte en daarom is dat proces een heel stuk makkelijker. Dit zijn de mensen die in jouw ogen het meest loyaal zijn.

3. Je leert compromissen te sluiten

Jij bent degene die besluit hoe je je leven leidt en hoe je je doelen wilt behalen. Als het om familie gaat dan heb je geen keuze want, familie kun je niet kiezen. Je bent geboren in deze familie en daar moet je het mee doen. Daarom weet je: je kunt niet altijd alles krijgen zoals jij het wilt.

Je daden hebben gevolgen en daarom leer jij compromissen te sluiten. Het is een essentiële vaardigheid die je uit elke situatie kan helpen.

4. Ze hebben bijgedragen aan je empathische vermogen

Elk familielid is totaal anders, waardoor je soms het gevoel krijgt dat niemand je begrijpt. Dat zorgt er juist voor dat je empathie voor een ander kan opbrengen. Je kunt met zo veel verschillende type mensen omgaan, je realiseert je dat je te maken hebt met verschillende persoonlijkheden en problemen.

Dit maakt dat jij heel goed mensen kunt begrijpen. Hoe beter je empathische vermogen is ontwikkeld, hoe beter je mensen zult begrijpen in het leven. Je kunt goed communiceren en het persoonlijk perspectief van mensen zien.

5. Je leert jezelf kennen dankzij je familie

Ze leren je de belangrijkste levenslessen, ook al vind je ze soms ronduit belachelijk. De lessen die je leert zul je je hele leven bij je dragen en maken je tot de persoon wie je bent, waar je mega trots op mag zijn. En je familie dankbaar voor zijn, want je bent toch een geweldig persoon? Mede dankzij hen.

Hoe jij de wereld ziet, hoe jij met mensen omgaat, je normen en waarden. Jouw persoonlijkheid is gevormd door alle ervaringen in je leven. Al het geld in de wereld kan niet opboksen tegen jouw zelfbewustzijn.

Je familie is zoveel meer waard dan al het materialistische in de wereld. Het zijn de mensen die je het hele leven om je heen zult hebben en waar je zo enorm veel levenslessen van hebt geleerd. Respecteer ze daarom altijd, en houd onvoorwaardelijk van ze. Jij hebt de beste familie ever.

LEES OOK: Dit is hoe geweldig de band met je broer/zus is geworden door de jaren