Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 10 dec 2016
Leestijd: 4 minuten

8 tips voor het perfect steilen van jouw haar

Vaak zie je op de rode loper celebs met prachtig gesteild haar. Er is geen haartje dat omhoog staat te bekennen. Denk maar aan Jennifer Aniston of Kim Kardashian. Wil jij zelfs ook van die prachtige steile lokken? Geen zorgen, wij hebben dé acht tips voor je waardoor jij wel perfect steil haar krijgt:

1. Het begint allemaal bij…

Je douche beurt. Voor perfecte steile haren is het niet gebruiken van shampoo of conditioner eigenlijk het beste. Maar als je haar toch echt een wasbeurt nodig heeft, kun je het beste kiezen voor een shampoo of conditioner met een ‘gladmakende’ werking.

Dit komt voornamelijk in een conditioner voor. Zo wordt jouw haar al steil door de conditioner. Neem voor het beste resultaat onder de douche een borstel mee en verdeel zo de conditioner in je haar. Na het uitspoelen wrijf je je haar niet droog met je handdoek, in plaats hiervan kneed je met je handdoek het water uit je haar in een naar beneden werkende beweging.

2. En dan nog even over je föhn

De manier waarop je je haar föhnt, bepaalt hoe stijl je haar uiteindelijk wordt. Het is belangrijk je haar altijd te föhnen door de kop van de föhn naar beneden te laten wijzen om zo pluizig haar te voorkomen. Föhn je haar voor 80% droog, zodat het nog wel een beetje vochtig blijft. Neem vervolgens een borstel met natuurlijke haren en maak zo je föhn beurt af. Borstels van plastic kunnen er juist voor zorgen dat je haar gaat pluizen.

Perfect gesteilde haren

3. Stoom & sissen

Wat je vooral niet wilt bij het steilen van je haar is dat er stoom vanaf komt of dat je je haar hoort sissen. Dit kan betekenen dat je haar nog niet helemaal droog is, of dat je product nog niet goed is ingewerkt. Stop even met steilen en föhn je haar droog waar nodig is.

Super droog haar is namelijk wat nodig is voor perfect steil haar. Breng een hittebeschermend product altijd aan op handdoekdroog haar. Zodra je dit aanbrengt op droog haar, kan het product in aanraking met de stijltang nergens heen door de warmte.

Hierdoor dringt het product door ín je haar, wat je eigenlijk niet wilt omdat het product meestal alcohol bevat. Uiteindelijk beschadigt het product dan juist je haar. Arganolie is wel een perfect product om op droog haar te gebruiken.

4. Getting hot in here

De juiste temperatuur van je stijltang is ook erg belangrijk. Steil je haar niet te heet, dit doet namelijk meer kwaad dan goed. Een temperatuur tussen de 180 tot 200 graden is een perfect uitgangspunt voor het stijlen van jouw lokken.

5. Verdelen is een must

Steil haar krijg je het beste door je haar in verschillende secties te verdelen. Als je dikke plukken neemt kan de steiltang deze niet goed steil krijgen. Als je je haar onderverdeeld weet je zeker dat je elk stukje haar hebt gehad en je zult merken, steil haar is nu sowieso gegarandeerd.

6. Been there before

Hoe logisch het ook lijkt, drie keer met je steiltang over dezelfde pluk gaan heeft niet zoveel zin. Het is niet zo dat het je haar beschadigd, maar als je goed, strak over je pluk gaat dan is één keer steilen van de pluk vaak voldoende. Een borstel met natuurlijke haren helpt ook voor ultiem steil haar. Haal eerst een keer je borstel over de desbetreffende pluk en steil deze vervolgens met je tang. Zo zul je zien dat één keer steilen al vaak voldoende is.

7. De juiste finish

Wacht goed met het aanbrengen van je finishing touch product totdat het haar compleet is afgekoeld. Borstel nog een keer je haar goed door en spray het vervolgens in met een licht houdende haarlak. De haarlak zorgt ervoor dat je haar perfect blijft zitten, terwijl serums er voor kunnen zorgen dat je haar zwaar wordt of er vet uit gaat zien.

8. The right one

Het soort steiltang wat je hebt speelt ook een grote rol voor perfect gesteild haar. Als jij jouw tang al héél lang hebt, is het misschien tijd voor een nieuwe. Een steiltang met keramische platen is een ideaal voor mooie steile haren.

Ook het instellen van de temperatuur is erg fijn bij een goede steiltang, zo kun je zelf bepalen hoe heet je hem wilt. Als je uiteindelijk jouw mister right steiltang gevonden hebt, zul je zien dat jullie een goede relatie kunnen opbouwen.