Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 31 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

6 redenen waarom het zo fantastisch is om te daten met een dokter

Ben je nog actief aan het Tinderen? Check dan vooral goed in zijn bio wat zijn baan is want jij hoopt natuurlijk op een dokter. Daten met een dokter is geweldig en daar kunnen wij genoeg redenen voor bedenken. Zijn beroep is ten eerste hartstikke sexy maar hij doet ook nog eens écht iets goeds voor de maatschappij.

Daten met een dokter

Laat hij jouw hartje sneller kloppen? Dan kan hij er meteen even goed naar kijken want hij heeft er verstand van. Daten met een dokter is fantastisch en dit zijn de redenen waarom je dat zou willen.

1. Hij heeft verantwoordelijkheidsgevoel

Als dokter is het enorm belangrijk dat je je verantwoordelijkheden neemt. Zijn patiënten vertrouwen op zijn advies en hopen dat hij ze beter kan maken. Hij moet belangrijke keuzes maken die soms letterlijk over mensenlevens gaan en dat is ontzettend knap.

Deze eigenschap komt ook goed van pas in een relatie want een partner die graag zijn verantwoordelijkheden neemt is gewoon een droom.

2. Hij kan goed luisteren

Anders zou hij geen dokter zijn. Hij moet goed naar al zijn patiënten kunnen luisteren en dat elke dag. Hij observeert iemand klachten en probeert met aanwijzingen van zijn patiënten de goede diagnose te kunnen vaststellen. Als hij niet goed zou luisteren kwam hij natuurlijk niet ver.

Iemand die goed naar je luistert is precies wat je zoekt in een relatie dus wat dat betreft kun je hier echt geen blauwtje mee lopen.

3. Hij is sociaal

Dokters werken de hele dag door samen met mensen: verplegers, andere artsen, patiënten en noem ze allemaal maar op. Dat betekent dat jouw vlam ontzettend sociaal is en jij ziet het al helemaal voor je hoe hij zich moeiteloos bij jouw vriendengroep voegt.

4. Hij kan jou verzorgen als je ziek bent

Jij hebt je persoonlijke dokter en dat is toch wel erg handig. Als je door je enkel bent gegaan ziet hij in een oogwenk of het is gekneusd of gebroken, als je griep hebt weet hij precies welke griep je te pakken hebt en nog belangrijker hoe je er snel overheen komt.

Met een dokter aan je zijde voel jij voel jij je altijd veilig en daar zijn óók je overbezorgde ouders heel erg blij mee.

5. Hij is ontzettend sexy

En dat heeft meerdere redenen. Die lang witte jas met daaronder een polo staat hem waanzinnig, en een stethoscoop om zijn nek maakt het helemaal af. Eigenlijk zorgen al deze eigenschappen hierboven ervoor dat hij zo ontzettend sexy is.

6. Hij heeft doorzettingsvermorgen

Om de studie geneeskunde af te ronden moet je veel doorzettingsvermogen hebben. Echt heel veel. De opleiding duurt zes jaar en als je je wilt specialiseren in een speciaal vakgebied kun je daar gerust nog een paar jaar bovenop tellen. Je date is intelligent en heeft veel doorzettingsvermogen getoond om te komen waar hij nu is.

Doorzettingsvermogen is ook een mooie eigenschap binnen een relatie want je weet dat hij je nooit zomaar zal opgeven. Ahhhh.

Zijn dokters niet zo jouw ding? Dan kun je maar beter met een piloot daten en dit zijn de redenen waarom.