Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Doe jij deze 6 dingen onder de douche? Dan wordt het tijd je doucheritueel te veranderen

Waarschijnlijk is je dagelijkse douchebeurt niet iets waar je heel veel over nadenkt. Maar toch kunnen er dingen zijn die je fout doet tijdens het douchen. Ja, echt. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Doe jij een van deze dingen tijdens het douchen?

6 dingen die je fout kunt doen tijdens het douchen

Douchen aan het eind van een lange dag is heerlijk, en vooral als je daarna je schone bed in kan kruipen. Hoewel we waarschijnlijk niet veel nadenken bij ons doucheritueel, aangezien het allemaal vanzelfsprekend is, kun je dus toch dingen fout doen.

Doe jij deze 6 dingen onder de douche? Dan wordt het tijd dat je je doucheritueel gaat veranderen.

1.Je wast je washandjes of sponzen niet vaak genoeg

Huh, moet je die wassen dan? Jazeker. Een vochtig washandje of spons is een broedplek voor bacteriën. Laat ze dus niet in de douche hangen, maar gooi ze regelmatig in de wasmachine.

2. Je poetst je tanden (te kort) onder de douche

Het lijkt misschien makkelijk en tijdbesparend, maar door het multitasken onder de douche geef je snel te weinig tijd aan je tanden. Je poetst te kort, en dan zijn je tandjes natuurlijk niet goed schoon.

3. Je scheert jezelf eerst

Jezelf meteen scheren zodra je onder de straal stapt, is niet handig. Door het warme water worden je haartjes na enkele minuten zachter en zijn daardoor makkelijker te scheren. Scheer jezelf dus als laatste stap onder de douche.

4. Je doucht te heet

Te heet douchen kan heerlijk zijn, zeker als het buiten koud is, maar het is heel slecht voor je huid. Die droogt hierdoor namelijk uit, dus ga liever voor een lauwwarme douche.

5. Je wast je haar elke dag

Elke dag wassen stript je haar van de goede oliën die je haar gezond houden. Probeer dus maximaal 2 tot 3 keer per week je haar te wassen.

6. Je bent te ruw met je handdoek

Je huid en haar is kwetsbaarder als het nat is, dus ga er niet als een gek met je handdoek overheen wrijven. Daar worden ze niet blij van. Dep jezelf liever droog met je handdoek.

Lees ook: Dit zijn de 8 (onverwachte) voordelen van naakt slapen