Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Lifestyle 29 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Dubai is de perfecte bestemming voor een zonnige stedentrip

Dubai is een bruisende metropool met prachtige restaurants, grote shoppingmalls en chique strandclubs. Toch biedt de stad ook veel meer culturele mogelijkheden zoals vele musea, tentoonstellingen en de mogelijkheid van woestijnexcursies. Misschien nog wel belangrijker: het is er altijd zonnig. De belangrijkste stad van de Verenigde Arabische Emiraten is de perfecte bestemming voor een zonnige stedentrip.

Wij zetten onze tips op een rij.

Vakantie naar Dubai

Wie denkt dat een vakantie naar Dubai alleen gaat over zon en winkelen, heeft het mis. In de bruisende stad is namelijk voor iedere smaak iets te vinden. Zo kunnen liefhebbers van mode er zeker hun hart ophalen, maar is er ook genoeg kunst te vinden en zijn er talloze restaurants waar verschillende culturen samenkomen. In het oude Dubai vind je authentieke souks waar je kleding, kruiden en goud kunt vinden. In downtown Dubai vind je de beroemde Dubai Mall, de Burj Khalifa (het hoogste gebouw ter wereld) en chique restaurants. Wij zetten onze favoriete activiteiten in de stad op een rij.

1. Old Dubai

Tientallen jaren geleden ontstond Dubai als echt vissersdorpje waar slechts handel werd gedreven met boten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een miljoenenstad, maar dat betekent niet dat het oude stadsdeel verloren is gegaan. Het oude deel ligt noordelijk van de stad en hier vind je historische wijken genaamd Al Seef & Al Fahidi en Al Shindagha waar zich de Gold, Spice & Textile souks van Dubai bevinden. Hier vind je ook tal van nieuwe musea, waaronder het Perfume House, die het verhaal verteld over de (vaak geheime) parfumrecepten van de Emirati.

2. Museum of the Future

Dat Dubai een futuristische stad is, was al langer bekend. Dit jaar openden ze het Museum of the Future, waar te zien is hoe Dubai er in 2071 uit zal zien. In het prachtige museum is te zien hoe Dubai zich openstelt voor nieuwe mogelijkheden om de toekomst vorm te geven. Hier ga je op reis naar 2071, waar nieuwe werelden en manieren van leven te ontdekken zijn om de wereld in tact te houden.

3. Woestijnbezoek

Hoewel je er in de stad weinig van merkt, ligt Dubai middenin de woestijn. Een bezoek aan de woestijn hoort daarom ook hoog op je lijstje. Bij het ecologische Platinum Heritage maak je een woestijnsafari in een vintage Land Rover, geniet je van een Arabisch diner in de woestijn en slaap je daarna onder de sterren in de bijbehorende lodges. Tijdens zonsopgang kun je hier een ballonvaart maken over de woestijn voor een prachtig uitzicht.

4. Restaurants

Natuurlijk kun je ook heerlijk eten in Dubai. Doordat er veel expats in de stad wonen komen er verschillende (eet)culturen bij elkaar. Dat is terug te zien in het grote aanbod van geweldige restaurants die de stad te bieden heeft. Zo eet je bij het Japanse Mimi Kakushi de allerbeste sushi, tonijntartaar en Japanse wagyu die je ooit hebt gegeten. Ga je voor een casual en gezonde lunch naar Common Grounds, dat op meerdere plaatsen in de stad zit en ga je voor een botanisch diner met party vibes naar Amazonico.

5. Activiteiten

Hoewel je heerlijk op het strand kan liggen aan de kust van Dubai, wil je misschien ook nog wel wat meer van de stad zien. Zo kun je naar The View Palm, waar je een prachtig uitzicht hebt over het palmeiland van Dubai en waar meer wordt verteld over de opbouw van de stad. Voor een ander uitzicht breng je een bezoek aan de Burj Khalifa. Wil je liever binnenstappen in een van de meest luxe hotels van de stad? Breng dan een bezoek aan het beroemde hotel Burj Al Arab, waar je de royal suites van het hotel kunt bekijken. Liever onderdompelen in de wereld van luxe? Dat kun je doen in de Dubai Mall, waar je iedere winkel die je kunt wensen zult vinden.