Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Het nieuwe seizoen van Temptation Island stelt ons niet teleur en zit gelijk bomvol drama

De eerste twee afleveringen van Temptation Island: Love or Leave zijn eindelijk te zien! In de eerste aflevering maken we kennis met de koppels en ook zij maken kennis met elkaar. In de mannenvilla vieren ze feest tijdens een poolparty en in de vrouwenvilla worden er drankjes gedronken aan de bar. Tussen een mannelijke deelnemer en zijn ‘gekozen’ single vrouw ontstaat gelijk al een klik.. en dit blijft niet onopgemerkt.

Wordt dit al snel meer?!

De stellen en singles van Temptation Island: Love or Leave

Dit jaar mochten de koppels in Nederland kiezen welke singles mee zouden gaan op reis. We zetten alle ‘eerste’ keuzes even op een rijtje:

Ivo & Maris: Esmé en Estefany + Hans en Orfeo
René & Annebel: Ceyenne en Michelle + Ramon en Milton
Jan Sietse & Linde: Nena en Fleur + Kenzo en Jari
Whitney & Iris: Veerle en Iris + Daniel en Ray

Naast dat de koppels zelf mochten kiezen wie van de singles ze mee wilden hebben, vlogen de koppels van Temptation Island: Love or Leave ook los van elkaar naar Dominicaanse Republiek. Maar er is nóg een nieuw element.. de ‘swing of love’. Presentatrice Monica Geuze legt uit wat dit is: “Het is een schommel. Eén iemand krijgt de kans om eerder weg te gaan, zonder de wetenschap of je partner ook gaat. Dus het zou kunnen dat je in je eentje op die ‘swing of love’ achterblijft.” Oh oh.

‘Vrouwelijke Ivo’

Ivo en Esmé klikken meteen goed. Ze komen er achter hoeveel hun mindsets op elkaar lijken en laat dat nou net het ‘probleem’ zijn tussen Ivo en zijn vriendin Maris. “Het is bizar hoeveel gelijkenissen ik met haar heb”, zegt Ivo over Esmé. Ook noemt hij haar de ‘vrouwelijke Ivo’. De koppels – dus ook Ivo en zijn vriendin Maris – worden in aflevering 2 ook nog een keer herenigd. Bij dit gesprek zegt Ivo tegen Maris: “Ik kan niet beloven dat er geen vuur gaat branden voor mij.. als je een connectie met iemand aangaat dan gaat er vuur branden.” Maris reageert met “Wat zeg jij?!” en lacht vol ongeloof. “Ik ben gewoon eerlijk.”

Vlammetje Temptation Island

En eerlijk is ‘ie.. want nog geen dag later gingen de vlammen branden in de vrouwenvilla. “Ik zou het heel raar vinden als dit niet voor mij is”, horen we Maris zeggen.

Vorig seizoen van Temptation Island: Love or Leave werd dit signaal aangegeven door middel van een oplichtend zwembad. Dit jaar staan er vlammenwerpers (lekker extra) bij het zwembad.

Wij kunnen niet wachten op volgende week donderdag!

MTV deelt de eerste beelden van de acht ‘Ex On The Beach’-originals