Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Sparen maar! Dít wordt namelijk het duurste jaar van je leven blijkt uit onderzoek

Het leven is duur. Is het niet omdat je ome Duo nog het een en ander verschuldigd bent, dan is het wel omdat alles wat leuk is (vakantie, kleding, make-up, je kent het wel), geld kost. Heb jij nu al geregeld een beetje maand over aan het einde van je salaris? Wacht dan maar tot je déze leeftijd hebt bereikt, dat wordt namelijk het duurste levensjaar.

Volgens onderzoek heeft het alles te maken met belangrijke mijlpalen van het leven.

Duurste levensjaar

Zodra je uit huis bent, voel je het direct in je portemonnee. De huur die iedere maand keurig moet worden afgetikt, de boodschappen die gedaan moeten worden (en er is zoveel lekkers out there) of wat dacht je van de gemeentelijke belastingen waar je nooit op gerekend hebt?

Well, maak maar vast een spaarplan, want je duurste levensjaar komt er nog aan. Het Britse kredietbedrijf ClearScore heeft onderzoek welk levensjaar de meeste kosten kent, en da’s gemiddeld als je 31 jaar bent.

Belangrijke mijlpalen

Het heeft alles te maken met de belangrijke mijlpalen van het leven. Trouwen, een huis kopen, een gezicht stichten: gemiddeld zijn we daar op ons dertigste wel mee bezig. Tenminste, uit het onderzoek komt naar voren dat dit soort gebeurtenissen veelal rond de leeftijd van 31 jaar plaatsvindt.

En tja, dat allemaal kost ook geld. Plus daar bij op dat de gebeurtenissen in dit duurste levensjaar vaak vlak achter elkaar komen en de cirkel is rond.

49.000 euro

Oké, goed om te weten. Maar wat moeten we nou sparen om nog wel een beetje van het leven te kunnen genieten als we richting het duurste levensjaar gaan? Nou, het hangt natuurlijk af van hoe je je leven indeelt op dat moment, maar volgens het onderzoek is er wel een spaarbedrag wat je op je spaarrekening zou moeten hebben om alles te dekken.

En dat is – houd je vast, want je gaat je het lazarus schrikken – maar liefst 49.000 euro. Auch.

Tips om te sparen: