Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 7 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

YES: hier kan je simpel geld besparen in je skincare-routine

Er gaan miljoenen skincare-producten rond in de wereld en waarschijnlijk wil je ze allemaal hebben, want een gezonde huid is wat we willen. Maar de meeste producten zijn best prijzig. Het zal je verbazen hoeveel geld je per maand uitgeeft aan skincare. Maar no worries, wij hebben voor je uitgezocht waar je geld kan besparen in je skincare-routine en waar het juist niet handig is om goedkopere versies van producten in te slaan.

Want geld besparen is altijd een goed idee.

Geld besparen in je skincare-routine

Je kan heel makkelijk veel te veel geld uitgeven aan skincare-producten. Er zijn namelijk onwijs veel producten en ze variëren enorm in prijs. Een effectieve skincare-routine hoeft écht niet mega duur te zijn.

Een handige regel is: elk product dat je van je gezicht kan afwassen hoort aan de minder duren kant van je skincare-producten. Aan de producten die op je gezicht blijven mag je wel meer geld besteden. Dit is dan wel heel kort door de bocht, maar wel een goede regel. Gebruik daarnaast vooral wat goed werkt voor jouw huid.

Dit is volgens ons een goede manier om geld te besparen in je skincare-routine:

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

1. Geld besparen bij make-up removers

Het maakt niet uit hoe duur je make-up remover is, ze hebben allemaal één taak – namelijk het make-up van je gezicht afhalen. Je kan hier dus ook heel makkelijk geld in besparen. Een micellair water die je bij de drogist kunt halen werkt prima. Het is dus normaal als je hier ongeveer 8 euro aan besteed, daarnaast zijn er bij drogisterijen vaak aanbiedingen – scoor meteen meer producten als er een actie is. Dat is altijd mooi meegenomen.

2. Cleansers

Cleansers zijn echt een must in je skincare-routine en hier is het dan ook lastig om geld te besparen. Denk daarbij goed na, je gebruikt deze producten vaak twee keer op een dag – je moet dus voor jezelf bedenken hoeveel geld je hieraan per maand wilt uitgeven. De meest simpele cleansers zijn vaak de beste en vaak zijn deze ook het meest goedkoop. Dit zijn onze meest favoriete cleansing producten.

3. Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers zijn er in vele varianten, maar ze hebben één voordeel – ze zijn namelijk allemaal niet zó duur. Daarnaast kan je ze ook super makkelijk zelf maken met een paar producten uit je koelkast. Probeer bijvoorbeeld eens een masker met avocado.

4. Geld besparen bij SPF

Bij SPF producten is het een goed idee om geld te besparen. Goedkope SPF producten hebben namelijk simpelweg een net zo goede formule dan de dure varianten. Daarnaast gebruik je op dagen waarop de zon schijnt heel veel zonnebrand, dus zal het echt heel duur worden als je hier veel geld aan uitgeeft. Ook SPF is een must in je skincare-routine.

Dit zijn een paar van onze favoriete dagelijkse producten met SPF.

5. Moisturizer

Het is een goed idee om juist niet te besparen maar te investeren in moisturizer. Hoewel elk product dat goed hydrateert eigenlijk al voldoet in je skincare-routine. Hier moet je dus goed letten op welke producten jij fijn vindt en hoeveel geld je eraan wilt uitgeven. Dit zijn de beste moisturizers volgens de Beautify redactie.

6. Geld besparen bij serums

Voor serums geldt hetzelfde als voor moisturizer, gebruik dat product waar jij je fijn bij voelt. Ga niet geld besparen bij een product dat je echt graag gebruikt. De serums blijven urenlang om je gezicht zitten, dus er mag best wat geld aan uitgegeven worden. Wel kan je geld besparen als je een serum aanschaft dat je in de ochtend en avond kan gebruiken. Vaak zijn de serums namelijk gericht op één periode van de dag – als je zoek naar het juiste serum bespaar je dus de helft van je geld.

Dit zijn een paar van onze favoriete serums, in alle mogelijke prijscategorieën 😉

Lees ook: Money talk – Zo kun je makkelijk geld besparen op je boodschappen