Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 4 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Slaap je slecht? Als je deze 3 edelstenen op je nachtkastje legt slaap je voortaan als een roos

Niet iedereen gelooft in de kracht van edelstenen, maar geloof ons als we zeggen dat het je écht een betere nachtrust kan bezorgen. Bepaalde edelstenen hebben namelijk een heilzame werking waar je rustiger van wordt, intensiever door droomt en de dag erna weer uitgerust naast je bed staat.

Het is het proberen waard toch?

Edelstenen voor een verbeterde nachtrust

Het enige wat je hoeft te doen is deze drie edelstenen aanschaffen en ze op je nachtkastje leggen. Onder je kussen kan natuurlijk ook. Dan ben jij echt niet meer wakker te krijgen.

1. Amethist

Een van de bekendste edelstenen die iedereen herkent is de amethist, De steen wordt gekenmerkt door een prachtige paarse kleur en wordt vaak niet afgewerkt. Zo kan je ‘m in volle glorie bewonderen. Dit is tevens dé edelsteensoort die wordt gebruikt om een goede nachtrust te bevorderen. Zo zou de steen je piekergedachten ontnemen en nachtmerries blokkeren.

Mooie dromen daarentegen zullen juist intensiveren. En dat is dan weer bevorderlijk voor je nachtrust en de verwerking van trauma’s. De edelsteen wordt ook veel gebruikt bij mensen die last hebben van migraine. Jij weet genoeg, vanavond nog ligt er een paarse edelsteen naast jouw bed.

2. Roze kwarts

Ook roze kwarts zou je op je nachtkastje of onder je kussen moeten leggen als je wil genieten van een optimale nachtrust. Deze steen zorgt voor een ontspannen gevoel waardoor je veel makkelijker in slaap valt én blijft. Ook vermindert roze kwarts onrustige dromen en nachtmerries. Het is de steen van de liefde en geeft je een geborgen en veilig gevoel in de slaapkamer.

3. Hematiet

Last but not least: hematiet. Ook deze edelsteen doet goed dienst naast je bed. De steen trekt alle negatieve energieën weg uit je leg en brengt rust en harmonie. Daardoor val je stukken sneller in slaap. Hematiet ontneemt stress, iets wat vaak in bed tot uiting komt in de vorm van piekergedachten. Daar heb jij geen last meer van met zo’n mooi steentje onder je kussen *rent naar de winkel*.