Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 23 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Een erotische massage? Zó verwen jij jouw partner

Een massage is een van de meest intieme manieren van voorspel, die je ook op verschillende manieren kunt uitvoeren. Als dit weekend zin heb om écht de tijd voor elkaar te nemen, ga dan voor een erotische massage. Gegarandeerd succes!

Dat is inclusief heel veel olie.

Tips voor de beste massage

Seks deskundige Annabelle Knight deelt haar tips met Cosmopolitan UK. Waarom werkt een massage als voorspel zo goed? Annabelle: ‘De meeste communicatie op een dag is non-verbaal en lichaamstaal speelt daarin een grote rol’.

Ze vervolgt: ‘lichaamstaal zorgt ervoor dat we elkaar begrijpen en dat we signalen kunnen aanvoelen. Daarom is een massage zo prettig, omdat je dan duidelijk aan de ander laat weten dat je intimiteit zoekt en daar je best voor wil doen. Ook kan een massage op een niet-seksuele manier helpen om de intimiteit te vergroten. Een korte nek of schoudermassage kan na een lange werkdag kan iemand helpen ontspannen. Je hoeft geen professional te zijn, als je partner het maar prettig vindt wat je doet’.

Dat klinkt logisch toch? Vinden wij ook! Maar hoe geef jij de beste massage? Hieronder vind je tips:

Denk aan de lichtinval

Als je je partner wil masseren, denk er dan aan om de kamer zo goed mogelijk in te richten. Een massage met het licht aan voelt misschien niet heel ontspannen. Probeer zo veel mogelijk het licht te dimmen en gebruik te maken van kaarslicht. Ook kan je gebruik maken van geurkaarsen zodat de kamer ook nog eens lekker ruikt.

Temperatuur

Omdat je partner aan het begin van de massage nog opgewarmd moet worden, is het wel zo prettig als de kamer een aangename temperatuur heeft. Het mag misschien zelfs iets warmer dan normaal. Je partner ligt waarschijnlijk (half) zonder kleren en je wil niet dat hij/zij het koud heeft en zich oncomfortabel voelt.

Massage-olie

Massage-olie is ontzettend belangrijk om de massage goed uit te kunnen voeren. Het zorgt ervoor dat de handen makkelijker over het lichaam glijden en dat het niet stroef aanvoelt. Zorg er wel voor dat je een olie uitkiest met een prettige geur, het is namelijk vervelend als je een specifieke geur uitkiest waar je partner niet zo van houdt. Dat kan de sfeer toch wat verpesten.

Eerste aanraking tijdens de massage

Sommige mensen hebben het idee dat ze bij een massage heel hard moeten duwen.. maar het is juist spannender als je heel zacht begint, zonder al te veel druk uit te oefenen. Je laat de olie zijn werk doen, je vingers hoeven simpelweg alleen de contouren van het lichaam te volgen.

Druk

Als je je partner genoeg hebt opgewarmd kan je meer druk gaan uitoefenen. Hoe je dit doet is aan jou, maar het kan bijvoorbeeld met je duimen, met je handpalm of met al je vingers. Je kunt zo op verschillende manieren masseren en je kunt het zo vaak afwisselen als je wil.

Bouw de spanning langzaam op

Begin bovenaan bij de schouders en eindig de massage bij de dijen. Op deze manier wordt de spanning opgebouwd en kunnen jullie de avond daarna verder geheel naar wens invullen.

Veel plezier!

3 belangrijke redenen waarom voorspel nooit in de slaapkamer zou moeten beginnen