Emma Toussain
Emma Toussain Life 23 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

OMG! Supermarkt PLUS verkoopt déze Spaanse snack voor in de airfryer

Als wij zeggen: zoete, Spaanse snack. Waar denk je dan aan? Juist, churros! Deze lekkernij is vaak te vinden op kermissen en tijdens de feestdagen in de oliebollenkraam. Ook zijn er inmiddels genoeg restaurants die churros verkopen. Goed nieuws, want je kunt ze nu ook thuis zelf klaarmaken!

Te koop bij PLUS

Aviko verkoopt sinds kort diepvries-churros bij supermarktketen PLUS, zodat jij deze zelf thuis kunt bereiden zonder zelf te hoeven knutselen met deeg. Ze zijn geschikt voor in de airfryer, maar ze kunnen ook prima in de oven. Ook kost de zak met churros maar €2,59. Dat wordt rennen naar je dichtsbijzijnde PLUS-filiaal!

aviko churros
Aviko.co.uk

Oh, als je er toch bent, koop dan gelijk een bus poedersuiker, wat chocoladesaus, kaneel en rood fruit. Deze ingrediënten gaan héél erg goed samen met de spaanse donut.

Waar komen Churros vandaan?

Wat zijn churros precies en waar komt deze heerlijke spaanse snack vandaan? Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kristalsuiker. Churros zijn gemaakt van tarwebloem, water, zout en olie. De snack wordt voornamelijk verkocht in een zogeheten ‘churrería’. De snack komt oorspronkelijk uit Spanje, maar er gaan ook andere verhalen dat de snack uit China of Portugal zou komen. De snack is vooral populair in Spanje, Portugal, Frankrijk, Amerika én nu ook Nederland.

Al gehoord van De Winky? Deze nieuwe snack is een kroket én bamischijf in één